Mer vatten

Ytterligare tre bilder från igår. 

Lite vatten

Fotade några bilder ikväll strax utanför Verum. Detta blev resultatet. Lite fler blandade bilder från Byastafetten

Bara lite blandade bilder från byastafetten som jag inte la upp innan eftersom det hade blivit för många bilder i ett inlägg då. 


Chili

Hemmaodlad chili!

Fotad med Canon 5D + 70-200 f/4 L på ca 100mm och bländare 10. Blixt med softbox från vänster och reflexskärm från höger. Svart lakan som bakgrund. 


Bjärnums museum

På samma ställe som jag fotade bilarna som syns i de två senaste inläggen ligger Bjärnums museum, och inträdet dit ingick i priset, så jag fotade lite inne i de olika museebyggnaderna också.

Skyltar och affischer fanns det gott om. "Elektriskt ljus i Bjärnum. Intresserade härför torde möta å Sparbankslokalen i Bjärnum, fredagen den 7 Februari 1913 kl. 7 e m."

Stenyxa hittad i Slättaröd (där jag bor).

Montrar och pappas rygg.

Tandborste. Inte helt fräsch.

Laptop! Eller nåt liknande.

Fotbollsskor.

I källaren stod denna udda moped. En Mustad Folkscooter 111. Enligt vad jag kunnat läsa mig till på internet så var det två norrmän som bodde i Göteborg som byggde den. 

Lite film och några gamla kameror fanns i en monter. Också den i källaren. 

Philips TV. Lite skillnad mot dagens enorma HD-apparater. 

Träfigurer av Alte Nilsson. Ingen aning om hur många där var, men de som syns här är bara en liten del av samligen. 

Yäääy, FEST! "Ur programmet må anföras: Ungomsföredrag av pred. John Erlandsson. Körsång. Uppläsning av smärre berättelser. Kaffeservering m. m. Avslutning med predikan av N. P. Olsson." Visst låter det som en jättespännande fest!? Detta var på den tiden Bjärnum stavades Bjernum. 

Ännu en fin skrivmaskin!

Teknikens Dag i Bjärnum del 2

Här kommer fler bilbilder. Spana in ambulansen på de sista bilderna!


Teknikens Dag i Bjärnum

Idag var det "Teknikens Dag" i Bjärnum och som vanligt fanns det en massa fina gamla bilar, motorcyklar, traktorer och andra maskiner att titta på!

Temperaturen låg på 26-28 grader i skuggan, så det var lite väl varmt för att det skulle vara skönt att gå runt där. Men oj oj oj vad mycket folk där var! Hela parkeringen och vägen till parkeringen var full när jag och pappa kom dit lite efter klockan ett. Vi fick parkera inne i Folkets park som ligger precis brevid. 

Att det var så mycket folk gjorde det såklart också svårt att få bilder på bilarna utan alltför mycket människor ivägen...

Det blev många bilder, och det kommer att komma två inlägg till efter detta. Ett inlägg med lite fler bilar (framförallt en väldigt häftig gammal ambulans!) och ett inlägg med bilder från museet. Bjärnum har nämligen ett väldigt fint och ovanligt stort museum (för att vara en så pass liten by)! 

Objektiven jag använde var Samyang 14mm f/2.8 och Canon 35mm f/2.0. Ni ser nog vilka bilder som är fotade med vilket objektiv. Kameran var såklart min 5D. 


Karnevalståget

Idag var det dags för det årliga karnevalståget i Bjärnum. Ja, det händer ju mer på Bjärnumskarnevalen än så, men jag brukar bara kolla på karnevalståget. 

Vädret var inte det bästa, men det regnade inte så mycket. Imorgon är det Teknikens Dag (mest gamla bilar och motorcyklar i parken i Bjärnum).

I början fotade jag med mitt Samyang 14mm, men som tur var så bytte jag till ett 35mm ganska snabbt, för bilderna från Samyangen var för vidvinkliga i de flesta lägen. Av de som är upplagda här är bara den första fotad med 14mm'aren. 

Min bror är med på vagnen med badmintonspelarna från OS som inte ville vinna (röd tröja, nr 80 på ryggen). 


Varje karnevalståg inleds med musik från orkestern.


Kungafamiljen är ute på promenad med prinsessan Estelle.
Verumsvägen här i Bjärnum är i väldigt dåligt skick, och har så varit i många år... Jag tycker att det är på tiden att de faktiskt fixar till den nu!


Smurfar!


Imorgon är det Teknikens Dag i Bjärnum och då blir det utställning av gamla bilar och motorcyklar i parken! Jag ska dit och fota lite hade jag tänkt. Det är i och för sig nästan alltid samma bilar varje år, men ändå...
Hahaha, den riktiga hunden tyckte att låtsashunden var väldigt intressant och stod på helspänn. De kastade apport, men det var hundägaren som fick hämta pinnen åt hunden.
I Hässleholm byggs det konstgräsplan på Österås IP, men man fick nyligen ansöka om drygt 4 miljoner kronor extra, bland annat p.g.a. att man hittat gamla stubbar, träd och stora stenar där planen ska läggas. Först var det hela planerat att kosta 12,6 miljoner, men har nu alltså dragit över med 4,1 miljoner kronor. 

Konstgräsplanen i Bjärnum kostade 5 miljoner. Hässleholms kommun stod där för endast EN miljon... 


Parodi på tv-programmet "Älskling du har blivit en tjockis". Tjocka män står och manar på sina inte alls tjocka fruar att träna hårdare.


Mästarnas mästare? Festarnas mästare! Duellen. 


Dans och karnevaliga kläder! Okej, karnevaliga är kanske inte ett riktigt ord, men ...
Här är alltså min bror (röd tröja, nr 80) med sina kompisar. Till skillnad mot OS-deltagarna som gjorde sitt bästa för att spela dåligt tror jag inte det krävdes någon större ansträngning av dessa killar för att spela dåligt...


Spelarna blev ju som bekant diskade. Vad har dommaren i handen? En diskborste såklart! En sådan detalj som jag inte såg under själva karnevalståget, men som jag upptäckte först nu vid datorn!


Nytt höghus byggs i Hässleholm med "trygghetsboende" som tydligen kostar väldigt mycket. (Jag har inte läst något om detta då det är en lokalnyhet, så jag vet inte riktigt vad storyn är). De två gamlingarna tiggde pengar så att de skulle ha råd att bo där i alla fall. "En krona eller en miljon, det spelar ingen roll!" - ropade en av dom.


Star Wars.


Vittsjös damlag spelar som en del säkert vet numera i Allsvenskan. När man byggde ut och om idrottsplatsen i Vittsjö rev man en förrådsbyggnad och blev därefter bötfällda av byggnadsnämnden för att ha rivit byggnaden utan lov. 139100 kronor hamnade boten på. Detta var i januari i år. Jag vet inte vad som hände sedan. 


Ännu en gammal bil. Dock inte särskilt fin.


Ranelid var där och talade om något mirakel... Det syns inte så bra på bild, men han var väldigt orange i ansiktet!


Tillväxtverket festar för skattebetalarnas pengar.
OS-finalen i brottning avgörs här genom lottdragning. Röd brottare vann! Konstig sport det där... 


Sång och dans av The Divazz.


Stort fartyg körde sicksack fram över vägen. Den gick inte på grund just där jag stod iaf.


Lyxfällan. Kommunen gör upp sin budget på budgettavlan. Kategorierna på tavlan? (Trygghets)boende, lån och spar. 


Ersättningsbuss för de som missade tåget kom körandes sist i årets karnevalståg. 


Nu är ju bara frågan, var det någon som orkade kolla igenom alla bilder? Och var det någon som läste bildtexterna? Och hur många stavfel har jag gjort? Och varför jag inte kan få de stående bilderna att centreras utan att all text i hela inlägget också centreras!?!?

Byastafetten

Varning för många bilder! 

Idag (eller tekniskt sett igår) onsdagen den 8e augusti 2012 gick den första "Byastafetten" av stapeln i Bjärnum och jag var där och fotade lite bilder. 

Varje lag bestod av fyra personer. Första sträckan var 1,5km, andra sträckan 3,1km, tredje var samma runda som första och sista rundan var samma som den andra sträckan. Eftersom det hela var "på skoj" så var det väldigt (och då menar jag verkligen Väldigt) stor spridning på löparna, men vad gör det sålänge det är roligt och dessutom samlar in pengar både till Barncancerfonden och till BGI (Bjärnums Gymnastik och Idrottsförening)!?

Regnet höll sig borta större delen av tiden, men frammåt slutet började det tyvärr regna en del, men jag tog skydd under ett träd, så jag klarade mig ganska bra ändå. 

Tävlingens hemsida är www.funtorun.se (men eftersom blogg.se inte riktigt fungerar som det ska efter uppdateringen kan jag inte göra länken klickbar...)


Färgstarkt

Bild från Hällevik idag. Ja, jag drog rejält i reglagen i Lightroom...bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0