Färglöst

När vädret är grått och tråkigt blir det inte så starka färger, så då kan ju svartvitt funka bra. Dessa bilder är alltså från fotopromenaden igår om någon undrar. Upptäckte nu att jag missat att exportera en av bilderna från Lightroom, så jag fick slänga in den sist i inlägget, fast den inte är svartvit...

För övrigt så är årets Photokina (världens största fotomässa) slut nu, och jag funderar på om jag ska göra ett litet inlägg med de mest intressanta nyheterna därifrån (även om det säkert finns massor av betydligt bättre och mer detaljerade summeringar på andra sidor). Vi får se om jag orkar.

Svamp
Träd
Stängsel
Tjur
Taggtråd

Fotopromenad

Idag har jag och en gammal klasskamrat som inte träffat på flera år varit ute på en liten fotopromenad och fotat och snackat lite. Vädret var väl inte det roligaste, och bilderna blev väl inte så roliga, men några ok bilder blev det åtminstone. Vi gick en ganska lång runda och framåt slutet var jag ganska trött i fötterna, haha. Men det var ju säkert nyttigt, jag skulle verkligen behöva ut och gå långa rundor betydligt oftare!

En hög med färgbilder lägger jag upp i detta inlägget, och imorgon kommer några svartvita bilder från rundan.    

Flugsvamp
Groda
Båt
Skylt
Träd
Larv
Svamp

Mormor

Vila i frid mormor!

blommor
blommor

Fler bilder...

Fortsättning på bildinlägget. Imorgon blir ingen rolig dag. Varför kan vi ta imorgon kväll. Nu ska jag läsa vidare lite om denhär snygga retrokameran från Fujifilm, Finepix X100.

Sallad
Blommor
Blommor
Blomma
Blomma
Blad

Bilder!

Idag har det INTE regnat! Fantastiskt. Jag och mamma var ute på promenad i skogen tidigare idag, men jag tog inte med kameran eftersom det är lite klumpigt att ha med sig när man motionerar. Man kan inte hålla på och stanna hela tiden heller...

Eftersom det var hyfsat väder så tog jag, som så många gånger förr, kameran och gick ut i trädgården. Man kan ju undra om inte motiven i trädgården börjar ta slut snart. Sanningen är nog den att de faktiskt är påväg att ta slut. Många motiv återkommer om och om igen, även om inte bilderna blir identiska från gång till gång. Jag tror jag behöver fota någon annan stans, där jag aldrig har varit förr.

Fler bilder kommer senare. (Innan någon klagar, så vill jag bara säga att det var väldigt svårt att få till lagom mycket brus i bilderna. Bruset är ditlagt i Lightroom, men eftersom bilderna här bara är 750px breda försvann nästan bruset i förminskningen, därför la jag till jättemycket extra, och det blev kanske lite för mycket för en del bilder...)

Blomma
Spik
Bär
Svamp
Droppar
Droppar

Hjälp!

Hej! Jag skulle behöva lite hjälp med att välja ut en bild till en fototävling! Som ni säkert vet så fick jag min Canon 550D från smartson.se där jag blev utvald till testare i utbyte mot att jag skrev lite om kameran och hur jag upplevde den osv. Nu ska det hållas en liten fototävling mellan de fyra olika testteamen där varje team får skicka in sin bästa bild. Jag behöver nu er hjälp att välja ut den bästa bilden jag tagit med kameran. Det finns inget tema eller liknande för tävlingen utan det enda kravet är att bilden ska vara tagen med just den kameran! Alla förslag på vilken bild jag ska välja välkomnas!

Första

Jag vet...

... jag är kass på att blogga. Både igår och idag har det regnat och blåst något fruktansvärt, och du känner man ju sig inte det minsta sugen på att gå ut och fota. Här inne finns inte mycket intressant att fota heller, och då blir det såhär.

Dessutom så har min iMac börjat krångla lite igen. (EDIT: Problemet är löst, det var Voddler som ställde till det... så nu har jag avinstallerat det skräpprogrammet) Hade problem för en vecka sen också. Den fryser helt i någon minut lite då och då. Förstår inte vad det är för fel med den. Jobbigt om man ska behöva skicka tillbaka den och få en ny och installera om alla program och sånt igen! :( Jag blir så trött på saker som inte fungerar! Jag hoppades att jag skulle slippa en mass krångel nu när jag gick över till Mac, men så blev det inte. När datorn fungerar så är den underbar, men att datorn helt slumpmässigt fryser under flera minuter är inte okej.

tgbmus

Fler nyheter från Nikon inför Photokina

Nu är väl denna bloggen inte riktigt tänkt som en fotonyhetsblogg, det finns det betydligt bättre sidor som sköter, men eftersom jag inte har fotat så hemskt mycket det senaste, och kameror säkert är intressant för åtminstone en del av er som läser tänkte jag ändå nämna lite nyheter från Photokina, världens största (eller näst största?) fotomässa som börjar den 21a september i Köln, Tyskland.

Nikon har nu kommit med följande nyheter:
d7000
Nikon D7000 - En ny kamera från Nikon som lägger sig nånstans mellan D90 och D300s. 16 megapixlar, 1080p/24 full-HD filmning, 6fps seriebildstagning, nytt och förbättrat AF-system... för att bara nämna några saker. Läs mer på dpreview här.
nikon 35
Nikon AF-S 35mm f/1.4 G - En ny snabb 35mm helt enkelt, har varit en del rykten om detta under ganska lång tid, och nu har nikon uppdaterat sina f/1.4-objektiv, 24mm, 35mm, 50mm och 85mm.
nikon200
Nikon AF-S 200mm f/2.0 VR G - Ett grymt objektiv blir ännu grymmare. I princip samma objektiv som tidigare, fast med senaste generationens VR.
sb700
Nikon SB-700 - Ny blixt som ersätter SB-600 (tror jag, SB-600 finns fortfarande på nikons hemsida).

Färger

Blad

Varför går man alltid och väntar på nästa fototillfälle istället för att gå ut och fota Nu!? Just nu vill jag ha lite mer höstfärger på träd och buskar! Men vad är meningen med att vänta på det? Det kommer ju så småningom hur man än gör, så varför inte gå ut och fota något annat sålänge? Och när färgerna väl kommer blir jag kanske inte ens klart att fota så mycket som jag skulle vilja.

Dessutom blir det såhär meningslösa inlägg också... och nu ska det bli dåligt väder framöver...

FilmklippFilmade lite här hemma i trädgården (förutom vattenklippen som jag filmade när jag fotade dessa bilder). Ändra gärna till 720p i Youtubespelaren för bättre kvalité. Ville mest testa hur det fungerar att redigera filmer i iMovie 09 på iMacen. Det är ju inte världens mest avancerade program, men å andra sidan är jag total nybörjare på film, så det gör inte så mycket. Känner inte att jag behöver Final Cut Pro just nu. Skulle lagt upp detta för ett antal timmar sedan, men Youtube var seeeega på att fixa ljudet (musiken kommer från Youtubes "audioswap-funktion", som ibland tar några timmar på sig att byta ut ljudet).

Tråkigt

Jag har tråkigt. Det är tråkigt väder. Min nya fina dator krånglar lite (fryser helt i ca 30-60 sekunder lite då och då...). Jag vill fota, men inte här, jag vill bort, långt bort. Jag sitter mest och dagdrömmer, om fina kameror och fina objektiv. Och kanske framförallt om en fin tjej...... Ge mig en Leica M9, lite objektiv från Leica, Zeiss och Voigtländer, och ge mig ********. Sen är jag nöjd. Nu ska jag nog gå ut en liten stund.

Mus
Tangentbord
Jag
Blad

Up and running, typ

Nu är jag äntligen klar med kopiering och backup av mina bilder och har installerat Lightroom, så nu kan jag redigera bilder igen! Förhoppningsvis innebär det lite mer fotograferande igen. Photoshop har jag inte skaffat än, men jag kan göra det mesta i Lightroom. Faktum är att jag sällan gör annat än förminskar och skärper bilder i Photoshop, resten gjordes i CameraRAW. Nu gör jag allt det i Lightroom istället. Kör änsålänge på 30 dagars gratis testversion från adobe.com men ska nog köpa det om några veckor!

Här kommer några bilder från i måndags (som dröjt tills nu just för att jag inte haft möjlighet att redigera förrän nu. De tre första är från stationen i Hässleholm, den tredje bilden föreställer en kvinna som fotograferar någon kostymklädd man. Den sista bilden är från skolan, som ligger precis bredvid stationen - väldigt smidigt.

Måste bara påpeka att det är enormt frustrerande att skriva detta blogginlägg på macen! Vet inte om det är safari (Apples webbläsare) eller något annat som gör att det krånglar, men det är halvt omöjligt att få styckesindelningen och radbrytningarna mellan bilder och textstycke att bli där man lägger dom. Så fort man trycker på Spara som utkast eller Spara & publicera så försvinner de tomma raderna! Jag kan hur jag än försöker inte få till en tom rad mellan detta sista inlägget och första bilden...
rulltrappa

stationen

stationen

norrastation

27"

Så har jag då äntligen fått hem min 27" iMac! Har bara satt upp den och installerat en del nödvändiga program änsålänge, tex. Spotify, Adium, Tweetie, Dropbox osv. Har inte installerat Lightroom/Photoshop än, och jag har inte anslutit någon extern hårddisk eller fört över några filer från min gamla stationära dator... får ta tag i det imorgon.
Eftersom jag inte har någonting på denna datorn än så får ni nöja er med en liten bild från min iPhone sålänge.

Laptopen är en snart två år gammal 13" MacBook (ja, MacBook, inte Pro. Detta var innan de gick över till att alla aluminiumlaptopar kallas MacBook Pro). Mellan datorerna ligger de 2st 2GB ramminne jag köpte också som jag ska stoppa i iMacen imorgon så att jag har 8GB ram. Ramminne kan man aldrig ha nog av och 4GB känns i minsta laget år 2010.

Jag fotade lite i Hässleholm idag, men bilderna dröjer som sagt tills jag har fixat Lightroom åtminstone.

Såg förresten att jag har 50 prenumeranter! Tack så mycket alla som följer min blogg! Hade knappast kunnat drömma om såhär många (ja, för mig är 50 många!) prenumeranter när jag började! Min förra blogg hade som mest 4st... haha.

imac

Det går trögt...

...med bloggningen och fotandet. Det hör lixom ihop, utan nya bilder har jag inte mycket att blogga om. Nu sitter jag mest och längtar efter min iMac som just nu har tagit sig till Malmö från Holland. Tyvärr levererar inte budfirman (Apple skickar inga saker med posten) på helgen, utan datorn får stå kvar i Malmö tills på måndag då jag hoppas den kommer.

Fråga till er: Använder du Mac eller Windows (eller både och, eller något annat)?

Kanske kan det bli lite mer filmer här på bloggen när datorn kommer då det är mycket enklare att redigera video på iMacen. Jag har inget program alls på min Windowsdator som kan redigera video från 550D'n, och även om jag förstås kan redigera på MacBooken så är det inte så kul med 13" skärm och trackpad istället för stor skärm och mus.

Nåja, hur som helst så tog jag några snabba bilder i morse på den här lilla larven som ser ut som en torr pinne! Mamma hittade den i trädgården och tyckte att jag skulle fota den.

larv

iMac!!!

Nu har jag äntligen beställt en iMac! Eller, igår egentligen, men blogg.se krånglade så jag kunde inte uppdatera då. Basmodellen av 27-tummaren fick det bli. 3,2Ghz Intel core-i3 processor, 4GB ram som jag sedan själv ska uppgradera till 8GB (billigare än att köpa 8GB direkt från Apple), 1TB hårddisk, ATI HD 5670 512MB grafikkort.

Visst hade toppmodellen med en quadcore i7 och ett bättre grafikkort inte suttit helt fel, men då de två sakerna är det enda som skiljer modellerna åt så kändes nästan 5000kr extra inte riktigt värt det. Basmodellen duger bra hoppas jag. Tror jag ska köpa Lightroom 3 för pengarna jag "sparar" från att inte köpa den dyraste modellen.

apple
bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0