Blåsippor

Under några buskar i trädgården växer det några få små blåsippor. Kanske inte så spännande, men några bilder fick det bli ändå.

Väldigt smidigt med live-view i kameran trots allt. Det är inte så ofta jag använder det, men här kom det väl till pass. Ännu bättre hade det klart varit om skärmen varit vridbar...


Mus

Satt för en liten stund sedan i uterummet och såg i ögonvrån något som rörde sig där ute. Såg att det var en mus och sprang och hämtade kamera + teleobjektiv och tog några bilder. Tyvärr så räcker 200mm inte riktigt till så bra till en liten mus på tre meters avstånd (dessa bilder är ganska kraftigt beskurna), men i den låga upplösningen jag har på bilderna här på bloggen duger det ju.

Visst är den ganska söt! Tyvärr är det ju inte så trevligt att ha möss under trägolvet precis utanför huset...


D800 & D4

Titta här vad jag har varit och lekt lite med! Nikon D800 (och D4 som är kameran till höger bakom D800an). Tyvärr hade de inte någon 5D mark III eller 1D X... 

Var alltså inom Naturfotofestivalen i Hässleholm en runda i eftermiddags. Klämde och kände på några kameror hos Scandinavianphot, köpte några fototidningar (3st FOTO, och 2st Camera Natura) och tittade på fotoutställning. 

Men jag vill gå på en riktig fotomässa. Får väl bli Köpenhamn till hösten antar jag.


550D + kitobjektiv till salu

Jag hade tänkt sälja min Canon EOS 550D + kitobjektivet (EF-s 18-55mm f/3,5-5,6 IS) + 8GB Transcend SD-kort + ett batteri, laddare, övriga cd & kablar som följer med som standard. En helt oanvänd liten kameraväska från Lowepro som heter Rezo TLZ 10 (med plats för kamera + objektiv) följer också med.

Kameran har gått strax över 7000 exponeringar och är i fint skick, förutom reporna på skärmen som syns på bild 2. Dessa syns dock mest ur vissa vinklar och när skärmen är svart, och stör inte när man använder kameran.

Prisidé: 4000kr.

Jag är också intresserad av att köpa en EOS 5D och ett EF 17-40 f/4 L USM ifall det råkar vara så att någon här har något till salu.


Tvåa

Det där gick ju ganska bra. Fotomaratonet jag var med i förra veckan alltså.

Jag kom delad tvåa, och vann ett presentkort på 1000kr på Japanphoto!

När jag fotade var jag lite sur över att det var så dåligt väder (mulet, kallt och stormvindar) så att jag inte kunde fota ute, men det var nog tur ändå, för om jag hade gått ut hade jag nog inte varit med bland vinnarna.

Det var svårt att komma på vad man skulle fota till de olika temana, speciellt när man inte visste hur "tydliga" bilderna behövde vara för att vara godkända. Efter att ha kikat lite på de övriga tävlandenas bilder så ser jag att det inte alls var särskilt noga.

Totalt var det 95 personer av 135 anmälda som slutförde tävlingen.

Nu är bara frågan... Vad ska jag köpa för mitt presentkort? 1000kr är ju ett trevligt pris, men det räcker ju inte till varken en 1D X eller 5D mkIII... 

För att se de övriga deltagarnas bilder, gå in HÄR.

Rytm


Krock

Vinklat - (Vald till en av jurymedlemmarnas favoritbild av alla inlämnade bilder!)


Karaktär

Början

Samladbloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0