Var blev jag av?

Ja var blev jag av egentligen? Senaste blogginlägget var den 22a december! Katastrof, jag vet! Faktum är att jag inte har varit borta, jag har bara inte fotat något på ett bra tag, och när jag inte har fotat har jag inte heller något att lägga upp på bloggen. Man blir ju inte precis sugen på att fota när det bara är kallt och grått och tråkigt ute!

Idag fick kameran följa med på en liten promenad med föräldrarna åtminstone, så här kommer några bilder från idag!

Det blev inget jul-inlägg, jag kommer inte att göra en summering av året så som många andra bloggar har gjort idag och jag kommer förmodligen inte fota några fyrverkerier heller (det blir aldrig bra ändå, det är för långt borta då vi inte skjuter raketer själva) och om vädret blir som igår (dimmigt) är det inte lönt att ens försöka. Har en känsla av att fotobloggarna kommer att svämma över med fyrverkeribilder imorgon ändå! Men vi får se, kanske kanske att jag gör det ändå. 

Snö
Snö
Snö
Snö
Snö

Ledig!

Idag har jag skrivit tenta i databaskursen samt gjort klart och lämnat in en hemuppgift i samma kurs, så nu är det jullov! Tyvärr börjar skolan igen redan den 3e januari, så det blir inte så värst lång ledighet, men ändå, bättre än inget.

Eftersom det har varit sjukt kallt de senaste dagarna har jag inte varit ute och fotat, så tre bilder ut genom fönstret från den ena kupan på ovanvåningen får det bli istället, hehe.

Snö
Fönster
Fönster

Varmt och skönt...

...ja, på mitt rum åtminstone! Utomhus är det kallt! Natten till idag var det -16,6 som kallast (ja jag vet, kanske inte så värst kallt för er lite längre norrut i landet, men för Skåne är det kallt minsann!). Är åtminstone glad att det inte blåser, för då blir det väldigt kallt här inne också. 

Gick ut på verandan tidigare idag och tog några bilder på frosten.

Frost
Frost

Hårddiskkrångel

Ja bloggandet har inte varit det bästa på sistone, och i förrgår så slutade min externa hårddisk där jag lagrar alla mina bilder att fungera! Som tur är så har jag backup på allt, så inga bilder bör blivit förlorade åtminstone. Däremot är det lite konstigt, för hårddisken är bara 4 månader gammal! Jag har kontaktat butiken där jag köpte disken om att jag vill lämna tillbaka den/få en ny (på garanti), men det är ju helg så jag har inte fått något svar än. 

Jag kan ju givetvis fortfarande fota och lägga upp bilder under tiden, bara att lagra bilderna på den interna hårddisken i datorn istället, och göra backup manuellt istället tills dess att jag får en ny hårddisk. Däremot är jag inte på något vidare fotohumör, det snöar och snöar och snöar ute och det är grått och tråkigt hela tiden... Var länge sen solen tittade fram. 

Vill bara uppmana alla som läser min blogg att ta backup på alla era bilder! Skaffa en extern hårddisk och lägg över alla bilder där! Hårddiskar kraschar förr eller senare, och om era bilder försvinner är det inte mycket man kan göra (det kan gå att återskapa data från kraschade hårddiskar, men om man behöver lämna in hårddisken för att få det gjort kan det kosta väldigt mycket!).

Gammal bild, mest för att det inte ska bli ett bildlöst inlägg (fick plocka från de jag redan lagt upp på bloggen eftersom jag ju inte kommer åt hårddisken med bilderna på). Visst längtar man lite till sommaren nu? Vitt och grått börjar bli lite tråkigt, jag vill har färg!

Ros

Snö...

Idag har det snöat och blåst en hel del! Jag har varit ute och skottat snö i över en och en halv timme. När jag var klar fick jag börja om där jag började för det hade redan snöat igen och lagt sig ganska mycket nytt (men inte lika mycket, så det tog inte så lång tid). Temperaturen har legat på ca en minusgrad åtminstone, så det har inte varit så blött som tur är. 

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera bloggen, men jag har inte fotat nånting helt enkelt, det känns inte så kul i detta vädret! Sorry också att jag inte svarat på en del kommentarer det senaste... bloggen har blivit lite lidande det senaste tyvärr. Jag hoppas jag kan bli lite bättre på att uppdatera framöver. Skolan slutar på onsdag nästa vecka åtminstone!

Utsiktsbilder från ovanvåningen tagna med iPhone + Instagram.

Snö
Snö

Inga nya bilder...

Nej, tyvärr har jag inga nya bilder att visa här. Jag känner helt enkelt inte för att gå ut och fota i kylan precis. Dessutom var det ju plusgrader för några dagar sedan, så all snö på träden som såg så fint ut har ju smält bort nu. Att ge sig ut på promenad här hemma är smått livsfarligt så som vägen ser ut! Det smälte ju också, och sen frös det igen, så det är is över hela vägen! Dessutom var det ju spår i snöslasket innan det frös så bilen går som på räls nu... man behöver knappt röra ratten, den följer vägen ändå, haha. 

Snö

Rösta på min bild hos Smartson!

Efter låååång väntan har tävlingen för oss som blev utvalda testpiloter hos Smartson.se dragit igång! Givetvis vill jag nu att ni röstar på min bild (fiskbilden som ni ser här nedan)!

Rösta på mitt och Claras tävlingsbidrag --> HÄR <-- (Vårt team heter Team88)!

När ni röstar behöver ni bara ange er mejladress och ni kan vinna en Canon Ixus 1000 HS!

Fisk

Efter solnedgången

En panorama bestående av fem vertikala bilder. Månen syns till vänster i bild. 

I morse var det klarblå himmel och härligt solsken, men sedan mulnade det på väldigt snabbt, men nu framåt kvällen klarnade det upp igen, så jag gick ut och tog några utsiktsbilder från trädgården! 

Idag är det bara två veckor kvar till julafton! Herregud vad tiden går! Jag har inte önskat mig något i julklapp i år, för jag kan helt enkelt inte komma på något (som inte är på tok för dyrt!) haha. Sååå, vi får helt enkelt se om jag får något :P

Snö

vittsjobjarnum.nu

Ja, jag vet, det går trögt med bloggandet för tillfället. Jag hoppas givetvis att det ska komma upp lite nya bilder snart, men innan det kan hända måste jag Fota! Vi får se om det blir något fotat i helgen åtminstone! 

Det jag tänkte visa idag var i alla fall att jag publicerat några bilder (som ni som följer bloggen redan sett här) på www.vittsjobjarnum.nu! Det är tänkt att jag ska lägga upp lite lokala bilder där (alltså bilder på Bjärnum och Vittsjö) lite då och då framöver. Kan ju vara ett roligt sätt att få ut mina bilder, och bli lite mer "känd" här hemma!

vittsjobjarnum.nu

Skogspromenad

Idag har jag varit ute på en liten promenad med mamma och pappa i skogen vid Möllerödssjön. Kameran fick hänga med, men det blev verkligen inte många bilder (ca 30st), så urvalet av vad som skulle upp på bloggen var lite snålt!

Precis som förra promenaden använde jag bara min 550D + ef 35mm f/2.0 trots att jag hade min fotoryggsäck med de andra objektiven med mig... Funderade länge på att bara ta kameran och det objektivet, men tänkte att det inte skadar att ta med de andra också. Nästa gång tror jag att jag bara tar ett objektiv med mig, haha!

Sjö
Sjö
Snö
Snö
Skog
Snö

Fint väder

Både igår och idag har det varit jättefint väder! Blå himmel och solsken! Väldigt trevligt som omväxling från allt dedär tråkiga gråa vi haft den senaste tiden. 

Igår hade jag egentligen tid att fota efter skolan (som slutade klockan 12), men trots det soliga vädret var jag inte så sugen på att gå ut (det var ju kaaaallt), och idag har jag helt enkelt inte haft tid eftersom jag varit i skolan och det var mer eller mindre mörkt när jag kom hem... Vintern är ingen höjdarårstid för de flesta fotografer om man säger så.

Eftersom jag inte har några nya bilder får det bli ett par halvtråkiga bladbilder från promenaden för några dagar sedan. 

Blad
Blad


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0