Wordpress?

Jag har nyss skapat en ny blogg med hjälp av wordpress.org. Jag vet ännu inte om jag ska flytta över allt innehåll från denna bloggen till den nya och börja blogga där istället. Än så länge är det bara en standardblogg med standarddesignen, så det är en hel del jobb som behöver göras innan det blir aktuellt att flytta. Vi får se helt enkelt. Kanske tröttnar jag på att fixa ihop en ny blogg och fortsätter bara här, eller så flyttar jag över allt till den nya bloggen när jag är klar! Hur som helst så lär det ta någon eller några veckor innan jag eventuellt bli färdig med den nya bloggen... 


Försök till "kort-skärpedjup-panorama"

Ja, här har jag alltså försökt att sätta ihop en "panorama" där poängen är att få till ett kort skärpedjup i en vidvinkelbild. Bilden består av 43 bilder som är fotade med Canon EOS 1D + ef 85mm f/1.8 på bländare 1.8. Detta gör att man får samma skärpedjup som med en 85mm f/1.8, men med en mycket större bildvinkel.

Tyvärr framgår inte effekten särskilt bra på denna bilden (ju mindre man gör en bild, desto skarpare verkar de delarna som är lite ur fokus vara).

Trots att min gamla 1D endast har ca 4 megapixlar så är den färdiga slutbilden hela 8655*8655 pixlar stor! Alltså nästan 75 megapixlar.

Överst ser ni alltså hela bilden, och nedan ett utsnitt från mitten av bilden i 100%. Längst ner är en gammal liknande bild fotad för ett par år sedan med min 300D + ef 85mm f/1.8. (Den bilden är smalare då den är anpassad till min gamla bloggbredd)

Skogen

Blommor, moln och regnbåge

Lite fler bilder från igårkväll. Fotade med 1D + 35 f/2.0.


Rosor

Var nyss ute och fotade lite i trädgården. Bara en liten snabb runda för skoj skull med min gamla fina 1D! Dessa är alla fotade med 1D + ef 35mm f/2.0 på bländare 2.0.


Vittsjö - Bjärnum : 1-3

Idag fotade jag fotboll mellan Vittsjö(röd) och Bjärnum(blå). Den här gången hade jag inte tänkt spamma er med en massa fotbollsbilder, utan jag lägger upp denna och kanske någon enstaka till. Resten ska jag försöka lägga upp på BGI's hemsida imorgon.

Jag hade tur med vädret. Det började regna i halvtid, men slutade lagom till att andra halvlek började, och sedan började det regna igen ungefär samtidigt som matchen slutade. Dock var det väldigt mörkt pga de mörka molnen, så iso på bilderna låg mellan 400 och 1000. I första halvlek körde jag med 70-200 f/4 L USM, men i andra halvlek bytte jag till mitt 85mm f/1.8 eftersom det var så mörkt. 


Panasonic GF3

Jag är lite sugen på att köpa en mindre kamera (nej, min 550D är inte direkt enorm, men ändå) som är lätt att ta med överallt, men som ändå har ganska bra bildkvalité. Denna nya lilla Panasonic GF3 med ett 14mm f/2.5 (motsvarande 28mm på fullformat) tycker jag verkar ganska trevlig. Visst saknar den en del saker, men den är väldigt liten och lätt. Egentligen skulle jag vilja ha lite mer knappar och rattar på själva kameran för lättare åtkomst till manuella inställningar, men å andra sidan är den ju tänkt som komplement, inte ersättning, till min Canon, så egentligen gör det inte så mycket att den inte har så många kontroller. Pris: ca 5800kr inklusive objektivet.

Rörstrand Museum

Eftersom det råder lite bildbrist här för tillfället så lägger jag upp några bilder jag tog på Rörstrand Museum i Lidköping i slutet av april.


And

Skelett från en and (tror jag) som pappa hittade på stranden i Skummeslöv för ett litet tag sen. Försökte filma några klipp också när jag ändå höll på att fota. Resultatet är väl måttligt intressant och består i princip av "ur fokus -> i fokus"-klipp med musik från Sigur Rós.


14 juni 2011

Idag var jag nere i skogen och gick en runda. Jag tog med kameran och fotade lite, men tog inte så många bilder för så fort man stannade så var myggorna på en direkt! Så jobbigt! 


LIVE! Fotosnack och sånt

Live! Ställ frågor eller bara snacka lite!

1. Skriv ditt namn i chattrutan och tryck enter
2. Börja chatta

Jag börjar ca 19:55, men vet inte hur länge jag tänkt hålla på. Det bros helt på hur aktiva ni som kollar är när det gäller att ställa frågor och så vidare.

Om ni hellre vill titta på detta direkt på Bambuser så kan ni klicka här! Jag har också gjort en enkel vit sida med endast video + chatt i lite större format här!


Live på söndag 19:45


Jag har skrivit 19:30 för jag tyckte det lät lagom, men det kan hända att jag ändrar tiden senare. Men ungefär då hade jag tänkt mig i alla fall!
EDIT: Jag blir antagligen ca 15 sen, så jag siktar nu på att börja 19:45 istället!

Titta in då och säg hej! Snacka om foto, eller om lite vad som helst! :)

Live? + Glömda bilder

Dehär bilderna tog jag för några dagar sedan, men har helt glömt bort att lägga upp dom här på bloggen! Klantigt! 

Hur som helst, det jag hade tänkt skriva här var att jag funderat på att ha en "live-show/sändning" som en del bloggare har lite då och då där vem som helst kan ställa frågor och prata om foto/kameror/objektiv/redigering osv, men även om lite vad som helst i övrigt. Jag antar att inte särskilt många skulle titta, men tänkte ge det ett försök ändå! Frågan är bara När?


Fågel, trollslända, grodyngel... och lite gegga

Jag och pappa tog en liten promenad idag och stannade till bakom hans jobb där det finns lite uppsprängt berg där vatten har samlats och fotade lite.


Andra bilder, annan redigering

Två bilder från igår. Fotade med 18-55 kit-objektivet på 18mm. Det händer inte så ofta att jag använder det objektivet, men det är det enda vidvinkelobjektivet jag har. Jag skulle dock vilja ha något vidvinkligare... 18*1,6=28,8mm vilket inte är så vidvinkligt precis.

Gula blommor

Idag har jag klippt gräset här hemma, men jag fick klippa runt dessa gula blommor som kommit upp mitt i gräsmattan så att jag skulle kunna fota dom när jag var klar. Så, när solen var ganska långt ner tog jag kameran och gick ut och fotade dom i motljus!bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0