Jodå...

...jag lever! Jag har bara inte fotat något på ett par veckor, och har därför inte heller uppdaterat bloggen. Idag gick jag dock en runda på några kilometer med kameran i handen. Det var väldigt varmt (26 grader i skuggan) och jag hittade inte alls mycket att fota, men några bilder blev det i alla fall!

Följ mig på Instagram & Twitter där jag heter "sebastianskarp" ifall ni känner för det!


14:55

Igår var det tänkt att jag skulle till Malmö med Ottilia och fota lite, men vi sköt upp det till någon annan dag. Istället blev det gräsklippning för min del hemma hos farmor och farfar... 

Idag har jag varit ute och sprungit igen, och för första gången i år tog jag mig runt den ca 2,7 - 2,8 km långa rundan i skogen under 15 minuter! Det känns skönt att man märker resultat även om jag bara hållt på ungefär en månad och bara sprungit 13 gånger än så länge. 

Nu när jag tagit mig runt under 15 minuter får jag försöka mig på att springa två varv, för ett varv är ju egentligen för kort för att det ska vara riktigt bra!
 • 20:52
 • 18:49
 • 18:36
 • 18:35
 • 17:58
 • 16:01
 • 16:08
 • 16:25
 • 18:08 (Sprang långsamt för att jag tänkt springa två varv, men fick väldigt ont i benen så det blev bara ett varv.)
 • 15:55
 • 15:26
 • 15:08
 • 14:55
Såg också att jag tappat två prenumeranter idag, ner från 54 till 52. Jag vet att jag uppdaterar lite sällan och kanske inte alltid så intressant... Så, om någon har något bra förslag på vad jag ska skriva/fota/göra här i bloggen för att det ska bli intressantare så får ni hemskt gärna komma med förslag! :)

Avslutar med en bild jag tog när jag fotade bilderna i förra inlägget. I den sanden där grillen står ska det byggas inglasat uterum så småningom!


Inte något speciellt, men...

Ja, dessa bilder är väl inte något speciellt, men, jag gick åtminstone lite annorlunda tillväga när jag tog dem. De togs ganska sent ikväll, så det var lite skumt ute. De flesta är tagna på iso 800-1600, bländare 2.0 och en slutartid mellan 1/30 och 1/60. Fotade med min gamla 1D + ef 35mm f/2.0.

Vad var det då jag gjorde annorlunda? Jo, jag ställde kameran på helt manuellt (normalt sett använder jag bländarprioritet och autofokus). Alltså ställde jag slutartid, bländare, iso och fokus helt manuellt. Dessutom stängde jag av skärmen på kameran, så jag fick alltså inte upp bilderna på skärmen efter jag tagit dom. Detta är 13 bilder av totalt 17 som jag tog. Två är bortplockade för att de var för lika någon av de bilderna jag tagit med, en är inte med här för den är svartvit och passade inte in, och den sista är bortplockad för att jag råkade trycka av när jag egentligen bara tänkte halvtrycka för att ljusmäta.

ALLA 17 bilderna jag tog var i princip korrekt exponerade, och alla var i fokus där de skulle (ja, till och med den jag råkade trycka av av misstag!)

Prova själva! Ta ett fast, gärna någorlunda ljusstarkt normalobjektiv/lätt vidvinkel/kort tele, ställ kameran på helt manuellt och stäng av den automatiska bildvisningen på skärmen (och kolla inte manuellt heller efter du tagit bilderna!) och gå ut en runda och fota ca 20-30 bilder. Ta bara EN bild ur varje vinkel, och radera inga bilder du tagit. Tänk efter innan du trycker av! Hur många procent av bilderna blir "keepers" jämfört med i normala fall? (Om det nu inte är som så att detta är hur du normalt sett fotograferar)


(För första gången slog jag ihop alla bilderna till en bild i PS. Dock tycker jag inte om att det inte blev lite mellanrum mellan bilderna... Nåja, det får duga såhär.)


Måne

Månen med lite grenar från ett körsbärsträd. Fotad för några minuter sedan ut genom ett väldigt smutsigt fönster med ett väldigt dåligt och gammalt 400mm f/5.6 från Vivitar. Nåja, i den här lilla storleken ser det okej ut ändå.


Malmö/Lund 2

Bara några fler bilder från Malmö och Lund. Den första är från Malmö och de andra tre från Lund.


Malmö/Lund

Idag har jag varit i Malmö och Lund en runda! Gick som vanligt in i alla fotobutiker (Scandinavian Photo, Rajala, Japanphoto och Mattssons Foto) och kollade på diverse kameror och objektiv. Testade bland annat Fujifilm X100, Panasonic GF2 och Zeiss Ikon.

Självklart hade jag med mig kameran och min fotoryggsäck med lite olika objektiv. Som vanligt blev det dock endast mitt 35mm f/2.0 som användes... Jag tog bara cirka 50 bilder, men det får räcka. Egentligen är det för många (Läs Martin Hertsius blogginlägg på fotosidan om att ta bättre bilder genom att ta färre bilder här).

Om några veckor är det tänkt att jag ska åka ner till Malmö igen och fota lite mer gatufoto tillsammans med Ottilia Lindell. Jag hoppas på lite molnigare och svalare väder då, för idag var det ganska varmt att gå runt där i solen. Dessutom gör solen att det kan bli väldigt starka kontraster i bilderna vilket är ganska svårt att fota.

Alla dessa bilder, utom den första, är tagna på Malmö Centralstation. 


Försöker...

Jag försöker nu att flytta över alla inlägg från denna bloggen till min nya Wordpress-blogg som jag håller på att fixa med, men det fungerar inte som jag vill... Jag lyckas bara exportera de 25 senaste inläggen från denna bloggen till Wordpressbloggen... Vi får se om jag lyckas få över resten också. Annars så gör jag helt enkelt så att jag börjar om från noll med en helt tom blogg utan några gamla inlägg.


Små grodorna

När jag klippte gräset idag såg jag massor av små grodor i gräsmattan, så när jag klippt klart gick jag in och hämtade kameran för att fota dom... men när jag kom ut igen hittade jag bara två små grodor. De andra hade nog gömt sig under gräset nu när jag inte längre körde runt och skrämde dom med gräsklipparen.

Hur som helst så lyckades jag åtminstone få några bilder på de två jag hittade. Fotade med Canon EOS 550D + Nikon Micro-Nikkor 55mm f/3.5 (ett gammalt manuellt objektiv, med adapter för att funka på Canonkameror).


Spring!

Ikväll har jag varit nere vid sjön och sprungit! Igen! Jag vet inte om jag sagt det här i bloggen, men jag har börjat springa lite så smått varannan dag ungefär i ett försök att få lite kondition. Rundan jag springer är inte så lång, ungefär 2,7 - 2,8 km, men har ett par jobbiga backar. Det har redan nu efter åtta gånger börjat göra märkbar skillnad åtminstone! Ska snart börja springa två varv istället för ett hade jag tänkt. Jag använder Runkeeper på min iPhone för att mäta tid och föra statistik. Ett bra och gratis program som ni kan ladda ner.

Mina tider än så länge på ett varv:
 • 20:52
 • 18:49
 • 18:36
 • 18:35
 • 17:58
 • 16:01
 • 16:08
 • 16:25
Så som ni ser har det gått betydligt snabbare senaste gångerna än första gången! 

Vi avslutar inlägget med två iphonebilder jag tog ikväll efter jag sprungit. bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0