27" skrivbord

Jag är hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen här nu igen! Tyvärr har jag inte mycket att komma med idag heller, och kommer förmodligen inte ha något att lägga upp imorgon heller, men på onsdag måste jag verkligen fota något! Det är så frustrerande, för jag vill ju fota, men jag vet inte vad eller var! 

För att ha något att lägga upp tänkte jag visa hur mitt skrivbord på datorn (27" iMac, 3,2Ghz i3, 8Gb RAM, Ati 5670 512Mb, 1TB hdd) ser ut för tillfället! Hur ser ert skrivbord ut? Fullproppat med ikoner?

Det är väldigt trevligt med en 27" skärm med 2560*1440 upplösning, haha. Man får plats med en hel del utan att fönster överlappar varandra. Det är faktiskt ganska stor skillnad mot en 1920*1200 skärm som jag hade tidigare. 

Skrivbord
skrivbord

Hårt vatten

Jag vill ha vått vatten, inte sånt här stenhårt vatten! Lite värme nu tack!

Löv

Skidspår? Vilket skidspår?

"Snälla: Gå inte i skidspåret". Något skidspår syntes dock inte till... Visst låg det snö/is kvar på stigen på en del ställen, men stora delar var helt snöfritt. 

Samtliga dessa bilder är fotade med kit-objektivet på 18mm! Önskar att jag haft ett ordentligt vidvinkelobjektiv! Gärna några millimeter vidare, för 18mm*1,6=28,8mm är inte så värst vidvinkligt egentligen, och dels så är kit-objektivet inte särskilt välbyggt eller skarpt heller. Hade gärna haft något motsvarande 20-24mm ungefär, med bättre skärpa och mindre distortion. Helst hade jag såklart haft ett objektiv på nånstans runt 20-24mm på en fullformatare, tex Canon 24mm f/1.4, Canon 24mm f/3.5 TS-E eller Zeiss 21mm f/2.8... Nåja... Kitobjektivet fungerar ju faktiskt, även om resultatet inte är i toppklass. Idag spelar det inte så stor roll, bilderna hade inte varit så mycket att hänga i granen även om de varit fotade med bra optik!

Skylt
Skog
Skog
Skog

Igår

Några bilder från igår.

Skottkärra
Skottkärra
Grönt
Växt

Inget att fota

Eftersom jag kände för att fota tog jag min gamla Canon 1D och gick ut i trädgården en runda och fotade idag. Tyvärr finns det inte alls mycket att fota i trädgården, speciellt inte nu när det inte finns några blommor eller liknande. Istället fick det bli lite blandade bilder på staketet (som blåste ner i stormen för en och en halv vecka sedan då vi också blev av med telefon/internet), blad, grenar och mamma! Jag lägger upp några fler bilder imorgon. I detta inlägget blev det bara staketbilder. Hmm... fem bilder på ett nedblåst staket... Jag måste verkligen hitta nya, och framförallt roligare, saker att fota!

Staket
Staket
Staket
Staket
Staket

Orkidé igen

En annan orkidé. Denna är dock fotad lite snabbt och slarvigt (tog bara 4-5 bilder medan jag pratade med mamma innan jag gick ut och fotade) i naturligt ljus. Visst är orkidéer bland de finaste blommorna som finns!?

Orkidé
Orkidé

Lite blandat

Jag höll nästan på att glömma att jag hade bilder att lägga upp här! Här är lite blandade bilder från i lördags i alla fall.

Är det någon av er bloggläsare som har några önskemål om vad ni skulle vilja se här i bloggen? Jag behöver nog lite hjälp för att göra bloggen mer intressant tror jag! Kom med förslag på vad ni skulle vilja se för bilder, eller läsa för texter! Vad som helst!

Gran
Träd
Häst
Staket
Lampa
Buske
Buske

Internet! Woho!

Äntligen äntligen äntligen! Nu fungerar internet (och den fasta telefonen) igen! Nu kan jag äntligen läsa alla blogginlägg jag missat senaste tiden och såklart själv uppdatera min blogg! Eftersom jag inte haft fungerande internet på en vecka så har jag inte svarat på några kommentarer, och jag kommer inte ihåg vilka kommentarer innan internet gick ner som jag inte svarat på, så det kan hända att jag glömmer bort någon, hoppas det inte gör något.

En annan rolig sak med idag är att mitt körkort fyller hela 5 år idag. Japp, det är verkligen hela fem år sedan jag tog körkort! På ett sätt så känns det som om det inte alls var så länge sen, å andra sidan kommer jag knappt ihåg hur det känns att inte ha körkort, haha.

Sedan så är det ju såklart också Alla hjärtans dag idag, men det ignorerar vi! Haha. 

Ska inte babbla så mycket nu hade jag tänkt, utan istället lägga upp några av bilderna jag tog i lördags som jag försökte ladda upp då men som vägrade...

Is
Mönster i isen.

Sågverk
Tunnor.

Rost
Rost.

Sågverk
Lutande vägg. Har för mig det var stormen Gudrun för ett antal år sedan som gjorde att väggen började luta...

Sågverk
Plåtar som blåst runt i stormen förra veckan.

Sågverk
Taket på byggnaden med den lutande väggen har nog också rasat i stormen, har för mig att det inte såg ut så sist jag gick förbi där iaf.

Tunna
Gammal tunna.

Tunna
Närbild på en lapp som satt på tunnan.

Några nya bilder.

Nej, min internetanslutning fungerar fortfarande inte! :( Otroligt jobbigt! Tydligen hade de skickat hit något för att fixa det igår, men hon hade tydligen inte behörighet att klättra upp i telefonstolparna, och det är troligen där felet är, så det blev inte fixat. Jag hoppas verkligen att de kommer och fixar det på måndag! Internet gick ner, tillsammans med den fasta telefonen, natten mellan måndag och tisdag, så det blir nästan en vecka utan internet om de fixar det på måndag! 

Hur som helst så är jag hemskt glad att jag har min iPhone! Med den har jag ju faktiskt kunnat kolla mejl, twitter, facebook, instagram osv. Dessutom är det den jag nu ansluter till internet genom för att lägga upp detta blogginlägget. Tyvärr har jag bara 500MB/månad, så jag kan inte surfa runt som vanligt. Jag kommer till exempel inte att gå in på några bloggar för att svara på kommentarer förrän internet fungerar som det ska igen. 

Idag har det varit strålande solsken och jag har fotat lite. Tyvärr är det samma runda jag redan gått och fotat på många gånger förr, så det är kanske inte världens roligaste bilder. Jag lägger upp några idag, några imorgon, och antagligen några på måndag också! 

Edit: Nähä, att surfa via iPhonen går i ok hastighet ner från nätet, men att ladda upp någonting är totalt omöjligt! Fan va trött jag är på detta! :( Bilderna från idag får vänta några dagar till, tills internet funkar igen...

Internetlös, i princip

För er som bor i södra Sverige behöver jag knappast berätta att det blåste en hel del natten till idag... ja, ni andra har kanske också hört talas om det på nyheterna till exempel? Hur som helst så är det så att vår hemtelefon och internet är stendött sedan ca klockan 4-5 i morse. Ja, jag kunde inte sova i natt, så jag var uppe då och märkte när nätet la ner. Sov nog en timme totalt mellan 6-7 ungefär...

Just nu har jag kopplat min iPhone till datorn så att jag surfar via den, men det gåt långsamt och jag har bara 500MB data i månaden, så jag kan inte precis slösa med datan. Tänkte bara berätta det, och jag vet inte när internet kommer igång igen... Jag har ändå inte fotat något då det har varit grått, kallt och blåsigt både igår och idag, så detta får faktiskt bli ett bildlöst inlägg! Vi får se när jag är tillbaka. Hejja Telia!

EDIT: Fredag 11:e klockan 13.15 : Sitter i skolan... har fortfarande inget internet där hemma. Jag skulle inte bli förvånad om de inte fixar det idag heller, och då blir jag utan internet hela helgen också... Det får antagligen bli lite bloggpaus fram tills dess att internet kommer tillbaka :( Det är väldigt irriterande, jag kan ju inte läsa alla bloggar heller... Jaja, jag kommer tillbaka när Telia ser till att fixa internet / telefoner!

Min fotoväska

Här kommer ett litet inlägg om min fotoryggsäck. Det är en Tamrac Adventure 7. Jag köpte den på B&H Photo samtidigt som jag köpte mitt 85mm-objektiv har jag för mig. Det var några år sedan...2006 kanske. Den är uppdelad i två delar, en undre del som är kameradelen där man får plats med en kamera och 4 mindre objektiv ungefär, samt den övre delen som är till för övriga saker man kan tänkas vilja ha med sig (mini-paraply, tjock tröja osv). Man öppnar väskan längs mitten och "fäller bak" överdelen som kanske syns på andra bilden.

Väska
Längst ner på framsidan så finns det ett litet fack för batterier, minneskort, filter osv. (Dragkedjorna nere till vänster i bilden)

Väska
Tre objektiv ligger i väskan här: Till vänster, Canon 85mm f/1.8. Uppe till höger, Nikon 55mm f/3.5. Nere till höger, Canon 35mm f/2. Inte i väskan: Ef-s 18-55 f/3.5-5.6 eftersom det satt på kameran jag fotade med.

Väska
Eftersom jag använde min 550D till att ta bilden så fick min 300D hoppa in som "modell" här. Såhär ligger alltså kameran, och man kan då ha ett objektiv monterat på kameran. Det går även bra (även om det är lite tajt) att få ner en 1D med objektivet monterat istället för lilla 550D/300D, men alltså inte samtidigt.

Väska
I det övre facket brukar jag ha mitt 70-200 eftersom det inte får plats där nere i kameradelen av väskan. Dock brukar jag ha objektivet liggandes i förvaringspåsen som följde med objektivet för att det inte ska bli repigt eftersom det ligger löst.

70-200
Ef 70-200 f/4.0 L USM - Trevligt objektiv som jag inte har använt så mycket nu i vinter.

85
Ef 85mm f/1.8 USM - Ser ganska dammigt ut... blixtarna gör verkligen att minsta lilla dammkorn syns!

Orkidé

Idag försökte jag att fota en liten orkidé jag fick när jag fyllde år, men det är minsann inte lätt! Blixtfotografering är inte riktigt min grej, jag föredrar naturligt ljus! Jag kom på nu i efterhand att jag kanske borde tagit någon bild med något annat med i bilden så att man får en uppfattning om storleken på blomman, den är nämligen ganska liten jämfört med "vanliga" orkidéer.

Orkidé
Orkidé
Orkidé
Orkidé

Malmö

Här kommer de sista bilderna från Malmö.

Malmö
Bil
Malmö
Malmö
Malmö

Malmö Central

Malmö Centralstation - 3:e februari 2011

Måste säga att det var en rolig miljö att fota i, och jag skulle gärna fota lite mer genomtänkt och organiserat där, nu använde jag bara min 550D + 35mm som vanligt, skulle gärna ha något lite mer vidvinkligt också!

Centralen
Centralen
Centralen
Centralen
Centralen
Centralen
Centralen
Centralen

Foto i Malmö

Idag har jag varit i Malmö. Först och främst så åkte jag dit för att kolla in Scandinavian Photos nya butik som hade premiär idag, och där fanns en del roligt att titta på. Jag fotade inte mer än en handfull bilder inne i butiken dock, så jag har inte mer än två bilder att visa upp därifrån. (Jaaa, nu blev det bara svartvitt igen!)

Fler bilder från Malmö (främst stationen) kommer imorgon, samt kanske några på lördag. 

Foto
PhaseOne's nya IQ180 digitala mellanformatsbakstycke med hela 80 megapixlar! Ny design, med en skärm som känns som att den kommer från rätt årtusende. 

Canon
Canons stora teleobjektiv, 400 2.8, 500 4.0, 600 4.0 och 800 5.6. 

M9
Borta på Rajala så hittade jag denna fina lilla sak! Leica M9 som ni kanske vet att jag vill ha! Fick testa den, och ja, vad ska man säga? Byggkvalitén och känslan slår det mesta! Framförallt objektiven är galet små, men även kameran är väldigt liten, speciellt med tanke på att där sitter en fullformatssensor i den! Någon som har 55.000kr att ge mig? Eller gärna lite mer, så jag kan köpa något objektiv till också...

Ikon
Zeiss Ikon. Mätsökarkamera precis som M9'an ovan, fast analog. Grymt fin den också! Dyr, men inte fullt så vansinnigt dyr som motsvarande Leica (M7).

Ikon
En bild till på Zeissen, fotad med M9an!

...och ett par utan färg

Här är de två sista bilderna från promenaden. Dessa två funkade inte så bra i färg, så därför fick de bli svartvita! Nu får vi se när jag blir färdig att fota något nästa gång... det brukar ju bli ett litet uppehåll efter det att jag lagt upp alla bilder jag har att lägga upp, men om jag åker till Malmö på torsdag så tar jag nog med kameran dit i alla fall, så då blir det bilder på torsdag åtminstone.

Häst
Järnväg


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0