Skogen

Här är några bilderna jag tog med min 1D i skogen i söndags. Som ni ser fotade jag inte bara utan plockade även en del svamp. Bilderna blev väl inte jätteintressanta, men det var roligt att ta ut 1Dn på sin "födelsedag" och fota lite. Faktum är att jag tycker så gott som alltid att det är roligare att fota med den än med 550Dn. 

Alla bilder: EOS 1D + ef 35mm f/2.0


10 år

Den 25e september 2001 så presenterades den här skönheten. Canon EOS 1D. Alltså firade jag 10-års-dagen med att ta med 1Dn ut på fotopromenad i skogen! Den må vara gammal, men den kan än! Dessutom tycker jag fortfarande att den är roligare att fota med än min 550D. 

Bilder från skogen kommer upp framöver (jag har inte så mycket roligt att fota som ni kanske har märkt, ni är kanske jättetrötta på skogsbilder?)

Denna bilden på min 1D + 35mm f/2.0 tog jag med iphonen i skogen tidigare idag. 


På bättringsvägen

Jodå, jag blev ganska sjuk ändå. Ont i halsen, ont i huvudet, feber, slem i hals och näsa. Blev sjuk i fredags, men är fortfarande inte frisk. Jag har fortfarande feber och har börjat hosta och är täppt i näsan.

Jag har inte gjort mycket under tiden jag varit sjuk. I princip det enda jag har gjort är att ligga på soffan och titta på tv. Faktum är att jag för ett litet tag sedan drog igång datorn, för första gången sedan i fredags! Måste vara nytt rekord för mig när det gäller att hålla sig borta från datorn! Nu har jag ju haft min iPhone och iPad liggandes på soffbordet, så jag har ändå hängt med när det gäller Twitter, Instagram, mail, bloggar och lite sånt där, men ändå!

Skrev ju att jag skulle lägga upp de kvarvarande bilderna från skogspromenaden under helgen, men det blev ju såklart inte av, så jag lägger upp bilderna nu istället. Alla bilder i detta inlägget är fotade med 550D + ef 35mm f/2.0. Alla bilder i förra inlägget är fotade med kit-objektivet (ja, ibland använder jag faktiskt det!)


Promenad i skogen, solsken och internetproblem

Först och främst vill jag gnälla lite. Ja, jag är sjuk idag. Åtminstone lite grann. Har lite feber och ont i halsen. Internet har dessutom krånglat en hel del både igår och idag. Anslutningen lägger ner heeela tiden. Säkert fem gånger i timmen... vilket är fruktansvärt irriterande! Vet inte vad jag ska göra för att fixa problemet (för jag tror det är routern som krånglar).

Nåja, slutgnällt för detta inlägget.

Jag och mamma var ute och gick en liten runda i skogen idag, och jag hade med kameran. Vi hittade lite svamp som vi plockade. Blev inte jättemycket, men vi gick aldrig mer än några meter från stigen heller, och var ju inte ute för att plocka svamp heller, så vi hade inte mycket att lägga svampen i.

Vädret har varit fint hela dagen. Blå himmel och solsken, cirka 15-16 grader och lite lätt vind. Det var riktigt skönt ute. 

Jag har några fler bilder från skogspromenaden som jag lägger upp någon gång i helgen för att sprida ut det lite. Det lär nog inte bli något fotande de kommande dagarna misstänker jag nämligen.


Sjuk?

Jag är inte helt säker än, men jag misstänker att jag kommer vara sjuk imorgon. Jag känner mig inte helt hundra, och min bror är sjuk, så det låter tyvärr ganska troligt att jag kommer bli sjuk. Som tur är har jag ingen skola förrän på tisdag.

Som vanligt har jag inte mycket bilder att visa här. Idag blir det bara en liten bild på daggdroppar på bilen som jag fotade med min iPhone 3GS för ungefär en vecka sedan. Inte sååå illa med tanke på att kameran i 3GSen inte är den bästa.


Dimma och uterumsinvigning

Nu var det väldigt väldigt länge sedan senaste blogginlägget! Det blir längre och längre uppehåll för varje inlägg som går känns det som. Jag känner bara att jag inte har någonting att fotografera för det mesta. 

Ikväll var det dock invigning av vårt nya inglasade uterum! (Sista bilden). Riktigt skönt att sitta där ute. Gick inte in förrän en bra stund efter tio på kvällen, och då var det fortfarande runt 19 grader där ute. Visserligen var det ungefär 15 grader ute, men ändå! Det är inte helt färdigt än, och det ska dit andra möbler, men kul att det äntligen är såpass klart att där är tak, väggar och golv åtminstone. 

Det var även ganska fin dimma ute, så jag tog stativet och gick ut i trädgården och fotade några bilder. Kunde inte bestämma mig för om jag ville ha en lite kallare ton som i den första bilden, eller en lite varmare som i den andra, så det fick bli en av varje. Det var egentligen mycket mycket mörkare än det ser ut på bilderna (träden längst till vänster på den nedre bilden var det knappt att man såg med blotta ögat). Det krävdes 30 sekunders exponering på iso 200-400 och bländare på cirka 4-5,6. Önskar att jag haft en fjärrutlösare så jag hade kunnat köra på bulb utan att behöva hålla inne avtryckaren hela tiden... så man hade kunnat blända ner mer och köra på iso 100. Och givetvis att jag haft ett bättre, och vidare, vidvinkelobjektiv än kitobjektivet...bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0