Hjälp, vad ska jag fota?

Ja vad i hela världen ska jag fota egentligen? Nu var det några dagar sedan jag var i Malmö och fotade, och sedan dess har jag inte fotat någonting, med undantag de fåtal bilder jag tog ut genom mitt fönster för en liten stund sedan på några duvor som satt och åt körsbär... och det är ju inte särskilt intressant.

Jag kanske borde försöka mig på att göra något "foto-tips" eller "Photoshop-tips"? Men om vad i så fall? Några förslag/önskemål?

Duva

Tråkigt väder = inget fotande...

...så istället blir det fler Malmöbilder. Egentligen hade jag inte tänkt lägga upp fler, men jag gick igenom bilderna en gång till och letade upp några fler bilder som kanske kan vara "ok". Jag vill egentligen inte lägga upp "ok" bilder, jag vill bara lägga upp "bra" bilder, eller ännu bättre bilder, haha, men om jag skulle göra det så skulle det bli ganska snålt med bilder här eftersom jag sällan blir riktigt nöjd. Men som sagt, nu får det bli lite fler Malmöbilder eftersom jag inte har något nyare att lägga upp här.

För övrigt så fungerar inte mitt msn idag :( Jag vet inte riktigt var det är fel, för jag kan logga in på min andra msn som jag inte använder annars. Men jag kan inte logga in på min vanliga, vare sig från min stationära, bärbara eller iPhone. Däremot går det på iPhonen över mobilnätet, likaså från datorn om man använder iPhonen som 3G-modem.

Jag tittar väldigt ofta på bilder på nätet. Bilder av speciella saker, bilder tagna med en speciell kamera eller med ett visst objektiv, eller speciella platser. Just nu är jag väldigt sugen på att åka till Island, Japan och New York. Tyvärr fungerar mitt sommarkort från Skånetrafiken bara inom Skåne...

Fråga:
Vart vill du helst åka just nu?

Malmö

Ost

Fisk

Korv


Malmö


Malmö

Mer från Malmö

Här kommer lite fler bilder från igår. Fiskarna och rulltrappan är från Triangeln, och de två sista bilderna är från stationen.

Jag tycker det blev ganska coolt med alla oskärpecirklar i vattnet på fiskbilderna. Vattnet var ju inte helt rent, så allt smått som flöt runt i vattnet gjorde att det blev så. Inte photoshoppat alltså, om nu nån trodde det.

Nu har jag 40 prenumeranter på Bloglovin'! Väldigt roligt att det faktiskt finns de som läser min blogg och kollar på mina bilder och kommenterar! Det blir så mycket roligare då.

Fisk

Fisk

Fisk

Rulltrappa

Stationen

Stationen

Malmö och sena tåg

Idag har jag varit i Malmö. Blev att göra ungefär samma saker som förra gången jag var där, nämligen fota, kolla fotobutiker och kolla applebutiker. Skönt att gå själv åtminstone så att man slipper klädbutiker och sånt tråkigt! Det tråkiga är ju bara att jag inte kan köpa något av allt som finns i butikerna! Testade bland annat Canon 1D mkIV + 16-35 2.8, och Sonys nya NEX-5 med 16mm. Sonyn har fått en del kritik för ett komplicerat menysystem och optik som inte riktigt presterar så bra som väntat, men det kändes väldigt bra i handen och jäklar va liten den är! Fattar inte hur de lyckats få in en aps-c sensor i den!

När jag skulle hem så var tåget såklart försenat. Först med 5 minuter = ingen fara. Sedan 7 minuter = jag hinner bussen med 4 minuters marginal. Sedan 11 minuter = tåget kommer in samtidigt som bussen går... I slutändan så var tåget ca 19 minuter sent innan det kom iväg från Malmö C, och ytterligare några minuter sent innan det väl kom till Hässleholm. Som tur var så var mamma på väg hem från mormor så hon körde inom stationen och hämtade mig. Hon kom dit mer eller mindre samtidigt som tåget rullade in på stationen! Skönt att slippa vänta nästan en timme på bussen!

Här är lite bilder! Fler kommer senare.

Polis


Staty


Musik


Kantareller

Glass

Eclipse igen, och Malmö imorgon?

Idag puttade vi ut bilen ur garaget och startade den med startkablar kopplade till mammas bil. Det funkade fint! Den startade förvånansvärt lätt med tanke på att den stått i ungefär två år.

Imorgon ska jag först in till stan (Hässleholm alltså) med pappa och köpa plasttak, sen ska jag nog iväg till Malmö och fota lite hade jag tänkt! Hoppas bara vädret blir hyfsat. Molnen idag ser ni på bilden nedan. Okej, de var inte fullt så dramatiska i verkligheten, men ändå. Dock blev det inte mycket regn, så jag hoppas på uppehåll imorgon också!

Eclipse

Moln

Larv

Hittade en liten larv (kanske 3-4 centimeter) på en vit plaststol igår när jag fotade bilderna i gårdagens inlägg. Jag har ingen aning om vad det är för någon larv, men den hade fin färg i alla fall!
Larv
Jag tänkte också tipsa om en sida med massor av bra bilder om ni vill ha lite inspiration! Jag har tipsat om sidan innan, men tänkte göra det nu igen när jag har lite fler prenumeranter (sist hade jag väl ca 5st, haha) nämligen www.1x.com. Alla som registrerar sig på sidan kan skicka in bilder för att bli publicerad, men en redaktion väljer ut de bästa bilderna, kanske 20/per dag, och publicerar. Detta gör att bara de absolut bästa bilderna blir publicerade. Väldigt bra idé tycker jag. Sitter man och kollar bilder på t.ex. Flickr eller Deviantart så kan man hitta en och annan bra bild och det mesta annat är ganska dåligt. På 1x.com hittar man i pricip bara grymma bilder!

Bubblor, försök 2

Jaha, detta blev ju inte heller alls som jag hade tänkt mig! Men å andra sidan, det är ju onödigt att försöka göra något exakt lika dant som någon annan redan har gjort...

Bubblor

Bubblor

BubblorBubblorBubblor

Bubblor, försök 1

Bubblor, försök 1 av ?. Inte alls som jag tänkt mig, och inte alls som Isabellas otroligt fina kolsyrebubblor. Dessa är bubblor av vatten och någon slags olja i en pet-flaska.

Bilderna är tyvärr inte heller färgkoordinerade, så färgen är ganska skiftande från bild till bild. Oljan är naturligtvis inte blå egentligen, utan gul, men jag har färgat den i Photoshop. Vattnet däremot är blå/grönt från början färgat av karamellfärg, men det är också blåtonat i Photoshop.

Jag ska försöka göra detta med kolsyrat vatten i ett vanligt glas senare. Får se om det blir idag eller imorgon.

Den översta bilden är vatten, den mittersta olja och den nedersta både och, med oljan över vattnet.

Bubblor

Bubblor

Bubblor

Imorgon

Imorgon ska jag försöka fota lite! Nu blev det inget inlägg igår, och inget (förutom detta lilla) idag heller. Inte bra alls.

Hur som helst så hade jag tänkt försöka mig på att fota bubblor efter att ha sett detta och detta inlägget hos tinkerbella.blogg.se. Lär väl inte bli lika bra som hennes bilder, men jag ska åtminstone testa.

Bara för att detta inte ska bli ett bildlöst inlägg (sådana är så tråkiga!) så blir det en bild från en innebandymatch (länken går till min gamla blogg) jag fotade förra året.

Innebandy

Eclipse. Bilen, inte boken/filmen.

Trettiofyra prenumeranter! Det sätter viss press. Press att inte låta flera dagar gå mellan inläggen, och att visa bra och intressanta bilder. Men det är förståss roligt att jag har fått så många prenumeranter, och jag hoppas att så många som möjligt stannar kvar här! Vill bara påpeka att jag inte är en sådan bloggare som kan skriva 2-3 inlägg om dagen, varje dag. Ibland kan det säkert komma att ta ett par dagar mellan inläggen. Har jag inte fotat några nya bilder känns det inte så intressant att göra inlägg.

Dagens bilder är inte precis intressanta. Jag skulle bara fota och filma min gamla bil, men tyvärr fick jag inte igång den, så jag fick inte ut den ur garaget. Batteriet är dött. Bilen är inte besiktad och ska säljas som reservdelsbil. Det är för dyrt att fixa till den så att den blir körduglig igen, tyvärr. Den har bara stått i husvagnsgaraget i över ett år, men nu ska jag försöka bli av med den, för mamma vill ha sin bil där inne istället.

Eclipse

Eclipse

Besöksstatistiken på min blogg ser ut såhär förresten. Man ser "ganska" tydligt vilka dagar Michaela länkat till min blogg, hahaha!
Statistik

Torsö

Idag har jag varit borta hela dagen med mamma och pappa. Först var jag i Torsö och badade. Väldigt klart och fint vatten var det. Kändes lite kallt precis i början, men när man väl doppat sig så var det skönt! Efter det var jag i Hällevik och åt stekt sill och potatismos, mycket gott! På vägen hem var vi inne och kollade lite bilar i Kristianstad, mamma vill ha en ny, och sen var vi på Elgiganten en runda också.

 

Jag hade inte med mig kameran så det får bli en bild (den enda jag tog) från min iPhone istället.

 

Vill också säga HEJ till alla nya prenumeranter! Igår hade jag 8st. Nu har jag 27! :D Och även om det är tre och en halv timme på detta dygn har det gamla besöksrekordet redan krossats! Får se imorgon hur många det blev totalt.

 

Nu blir det dusch, och sedan Morden i Midsomer! :)

 

Strand


Åhus beachhandboll del 2

Solbrännan har lagt sig lite idag, så det gör åtminstone inte ont, och jag har redigerat lite fler bilder från Åhus. Michaelas syster var nog den som fastnade på flest bilder skulle jag tro. Kollade mest på deras lag och på Bjärnum såklart.

Handboll


Handboll


Handboll

Handboll


Handboll


Handboll


Handboll


Handboll

Michaela

Åhus beachhandboll

Idag har jag varit i Åhus och bränt mig i ansiktet i solskenet, och ja just det, fotat beachhandboll! Hoppas den värsta brännan försvinner snart, för det ser inte roligt ut just nu, haha.

Eftersom jag ju som ni säkert vet så ska jag ju testa kameran jag fick från Smartson (Canon 550D) under en månad, och just idag är det exakt en månad sedan kameran kom med posten. Jag testade att fota lite med den i Åhus, men kunde ganska snabbt konstatera att min 9 år gamla 1D spöar skiten ur den när det gäller action. Autofokusen hängde inte med särskilt bra, och seriebildstagningen är ett skämt i jämförelse. Det blev dock en del "icke-action" bilder med den idag.

Jag träffade Michaela Dahlström ungefär 20 minuter efter jag kommit dit, och det var väldigt roligt att träffa henne på riktigt. Jag läser hennes blogg varje dag och hon var lika snäll och trevlig i verkligheten som på nätet! Hon var där eftersom hennes syster spelade.

Jag har bara redigerat några få bilder änsålänge, så det dyker upp fler bilder imorgon! Håll utkik!

Michaelas syster Nathalie skjuter och gör mål

Handboll


Michaela med sin Nikon d300s och sin kompis Olivia. Ursäkta den dåliga kompositionen... jag siktade på Michaela :P

Michaela


Random bild från random lag... haha

Handboll


Bjärnum F96 (blå/vit)

Handboll


En bild till på Michaela efter vi sagt hejdå - Fotoduell!

Michaela


Åhus imorgon?

Imorgon ska jag nog till Åhus och fota lite hade jag tänkt. Beachhandboll och mycket folk, förhoppningsvis bra väder också.

Några fler bilder från Skummeslöv nedan, efter ett rejält skyfall.

Edit: Vill bara tillägga att den nedersta bilden inte är photoshoppad. Det är ju ganska populärt att lägga in "bokeh" transparent över en bild, men de oskärperingar som är där finns där även i originalbilden. Bilden är fotad genom ryggen på en sådan stol som syns i mittenbilden, och vattendropparna i nätet i ryggstödet skapar oskärperingarna.

Blad

Stol

Stol

Bilder från de senaste dagarna

Här kommer lite fler bilder från de senaste dagarna. Fotade inte så mycket i Båstad tyvärr. Det var dels väldigt varmt och dels så är det så svårt att fota när man går med andra som inte fotar. Jag undrar hur många som är i Båstad under tennisveckan för själva tennisens skull! Hemskt mycket folk, båtar och bilar är där. Jag såg inga kändisar precis, i alla fall inte vad jag vet, för jag har så dålig koll på kändisar så jag kan mycket väl ha missat flera stycken, haha.

De två översta bilderna är tagna med min gamla 1D som fick hänga med ifall det skulle bli några actionbilder. Men så mycket action var det inte just när jag var där i alla fall. Och ja, snowboardbilden är från Båstad. De har en "skidbacke" precis vid stranden. Inte var den lång inte, men snö var där åtminstone!

Får se om det blir en runda till Åhus i helgen och fota beachhandboll eller något annat kul. Vädret ska ju inte bli så bra imorgon, men på söndag kanske. Då får 1D'n följa med igen!

SnowboadTennisBåt

Blomma

Blomma

Skummeslöv

Igår och idag har jag varit med mamma och pappa hos min faster i Skummeslöv, så det har inte blivit något bloggande på ett par dagar igen, med skillnaden att jag denna gång har en bra anledning till att inte ha bloggat, hehe. Jag badade för första gången i år! Jag vet, jag är sen... men bättre sent än aldrig!

Vi var i Båstad en runda, och jag fotade lite. Bilder kommer förmodligen imorgon (tekniskt sett idag eftersom klockan nu är runt ett på natten). Jag är på tok för trött för att redigera bilder och skriva ett bra blogginlägg just nu.

Blomma


Åska och VM

Igår var det VM-final mellan Spanien och Holland! Spanien vann, precis som jag hoppats! Tyvärr så började det åska mitt i matchen, så andra halvlek fick vi titta på en gammal tv på ovanvåningen eftersom vi alltid drar ut alla sladdar till TV, datorer, telefoner osc. när det åskar.

Bilden nedan är tagen med kit-objektivet på 18mm, handhållet i ca 4 sekunder på iso 100. Bilden var väldigt underexponerad så jag har fått ljusa upp den rejält, därav bruset.

Jag filmade lite också, men eftersom det var mitt i matchen så blev det inte så mycket filmande tyvärr. Annars var det bra väder för att filma blixtar, för de kom ganska tätt.

Något övrigt fotande har det inte blivit, det är för varmt! Inatt fick jag sova på soffan på nedanvåningen eftersom det var sjukt varmt och dålig luft på ovanvåningen. I förrgår var det 34 grader i skuggan! Igår 33,4 grader. Idag är det lite svalare runt 28-29, men det är ändå sjukt varmt. Man orkar ju inte göra någonting alls i denhär värmen...

Blixt


Filmen

Här är filmen som krånglade i förrgår. Jag fick välja en lägre upplösning för att få det att fungera, så denna finns inte i HD. Bara lite mer "testfilmer" från trädgården. Har ännu inte gjort något vettigt med videofunktionen i kameran.

Några bilder

Idag har det varit varmt! Väldigt varmt. Speciellt på mitt rum som ligger på ovanvåningen, där värmer solen på taket så det blir ännu varmare... Satt iaf med laptopen ute i trädgården under ett träd innan idag och där var det ganska skönt, speciellt när det kom en liten vindpust!

Bilderna är inget speciellt alls. Tog bara ut kameran för att fota maten egentligen, men sen tog jag några bilder efter jag ätit också. Den sista bilden är faktiskt inget foto, utan en bild ur ett filmklipp jag filmade.

Jag håller på att rendera filmklippen som jag klippt ihop, men det går väldigt långsamt. Det är snart klart, blir säkert inte ens bra, haha. Ja själva filmen är ju inte den bästa, det är bara lite blandade klipp från trädgården på blommor å sånt, men det blir säkert nåt fel med kvalitén eller sånt också... Jag skulle vilja filma något ordentligt någon gång, men jag vet inte vad!

Edit: se vad som hände med filmen efter över en och halv timmes rendering längst ner. Jag blir så trött!

Mat

Blomma

Körsbär

Bokeh

Blomma

error

Inspiration = 0

Idag går mitt internet jäääättelångsamt. Både ner och upp, men framförallt upp. Irriterande! Dessutom vet jag inte vad jag ska fota! Jag vill fota, men jag vet inte vad, eller var. Nej, idag är en såndär tråkig dag när ingenting är kul.

Droppar

Sallad

Sallad

Ros


Dålig bloggning och besöksrekord...

Dålig (ingen) bloggning de senaste dagarna tyvärr. Egentligen skulle jag fotat igår, men det blev inte så. Idag har jag inte haft tid att fota, för jag har varit på Väla och shoppat. Lyckades köpa två par shorts och ett par skor! Inte illa för att vara mig.

Snart är det nog mat, och sen ska jag försöka hinna titta på Michaelas livesända frågestund klockan 20.00. Fotbollen börjar ju 20.30, så jag vet inte hur mycket jag hinner titta. Å andra sidan går det säkert åt h*lvete för Spanien ändå, så då är det ju inte så mycket att titta på, hehe.

På tal om Michaela så länkade hon min blogg i ett inlägg i förrgår, vilket gjorde att min blogg fick väldigt många fler besökare! Nytt rekord! Ganska rejält rekord... hahaha!

Statistik


Snart måste jag också skriva ett inlägg på Smartsons blogg om kameran! Även om jag inte har använt den överdrivet mycket så känner jag ändå att jag "kan" kameran nu, och bör kunna få ner lite tankar och åsikter om den. Måste ju sköta mitt uppdrag så att jag får behålla kameran efter testperioden, hehe.

Hipstamatic

Idag har jag inte fotat något med min systemkamera, men det blev några bilder med min iPhone med programmet Hipstamatic, som lägger på ram och förändrar färger i bilderna för att de ska se gamla ut. Något uttjatad effekt då programmet är väldigt populärt...

Har suttit ute och ätit mat, och sedan spelat Uno! Det var många år sen sist! Uno alltså, inte maten, haha. Gick inte in förrän kvart i tio! Riktigt skönt var det, inte för varmt och inte för kallt, och inte en massa flugor, myggor och sånt skit.

Hipstamatic

Hipstamatic

Hipstamatic

Hipstamatic

Hipstamatic

Hipstamatic

Bilar

Bilträff nere på grusparkeringen utanför parken i Bjärnum idag. Jag var bara nere en liten stund och fotade lite. Fanns inte så många bilar att titta på, och det var sjukt varmt! Sol nästan överallt. Var väl 26-27 grader i den lilla skugga som fanns.

Det är inte lätt att fota bilar heller när de står på rad så pass nära varandra, så det blev mest detaljbilder. Som vanligt inte några bilder jag är särskilt nöjd med.

Bil

Bil


Bil

Bil

Solnedgång

Solnedgång över Finjasjön den 19e juni vid klassträffen. Jag gick tillbaka och fixade några bilder som skulle skickas till en klasskamrat, och då passade jag på att sätta ihop detta panoramat också, vilket består av 5 eller 6 stående bilder. Den kommer ju knappast till sin rätt i den lilla storleken här på bloggen, men å andra sidan så är jag inte riktigt nöjd med bilden som den är heller, så det räcker att visa den här lilla varianten tycker jag!

Solnedgång

För en vecka sen

Två små bilder från Malmö/Lund från förra veckan. Ni får ursäkta att det är lite dåligt med bloggningen för tillfället. Det har inte blivit mycket fotande, som vanligt, trots att vädret är fint och jag har nästan hur mycket tid som helst att fota. Inte bra, jag vet.

Jag borde verkligen spendera mer tid med att fota och redigera, och mindre tid med att titta på andras bilder... haha. Jag kan sitta och titta på bilder på t.ex. deviantArt, Flickr och 1x hur länge som helst!

Mini

Kyrka


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0