Malmö C


Idag

Idag har jag varit i Malmö på Apples så kallade "Hiring event" där man letar efter ny personal till sin nya butik som kommer att öppna i Helsingborg. Jag har ingen aning om hur det gick, så jag får vänta 2-3 veckor på svar om jag går vidare till nästa steg. Som vanligt försöker jag att inte ha alltför höga förväntningar eller förhoppningar, det är ju massor av sökande och alla som var där idag var jätteduktiga och trevliga! 

Efter det gick jag en liten runda för att fota, men det var ganska kallt och tråkigt. Jag tänkte se om det fanns blommor kvar på kyrkogården som för någon vecka sedan var ett enda stort hav av blått, men idag såg det inte så roligt ut. Blommorna stod kvar, men de var hängiga och det blev inte precis några roliga bilder därifrån. 


Motljus, starta eget och Appleintervju!

Blåbärsris i motljus. Ja, det var väl inte så mycket mer att säga om bilden...

På måndag ska jag börja en "starta eget-kurs" i Kristianstad. Nog för att det finns för många fotografer här i landet redan, men en till lär väl inte skada? Jag hade inte direkt tänkt att foto är något jag ska leva på, men det hade varit kul att kunna ta några uppdrag då och då. Det hade varit skönt om mitt fotointresse åtminstone kunde betalas av fotojobb, alltså att om jag vill köpa en ny kamera så ska den kameran kunna tjäna in sin kostnad genom fotojobb. 

På fredag ska jag till Malmö för en så kallad "rekryteringsträff" med Apple på förmiddagen. Jag skickade in mitt CV, blev uppringd och telefonintervjuad och ska alltså på denna rekryteringsträff på fredag. Apple ska nämligen öppna en ny butik i Helsingborg. Vi får se hur det går, men jag har inte alltför stora förhoppningar, det är ganska många som ska till rekryteringsträffen så chansen att gå vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen är nog inte så stor, men man kan ju alltid hoppas. 


Vågor i mossan

Hittade denna ganska häftiga mossan i skogen. Framförallt på den nedre bilden ser man "vågorna" där mossan lagt sig ner efter vinden (antar jag). Ser dock bättre ut i hög upplösning. Dessutom hade jag helst sett att där inte låg en massa blad och sånt ovanpå mossan. Sen skulle jag klart haft stativ också så att jag hade kunnat blända ner och fota på lägre iso... Ja, det är ganska mycket fel med bilden egentligen, men men. 


Camping?

Camping i skogen? Och ja, ni får ursäkta kompositionen av interiörbilderna. Jag gick inte in i husvagnen utan stack bara in kameran genom dörren och hoppades jag träffade någorlunda rätt. 


Moi

Självporträtt från idag. 

Canon EOS 5D + Sigma 35mm f/1.4 @ f/2.2. Jag var tvungen att blända ner lite för blixten stod så långt bort jag kunde få den utan att möblera om hela rummet och iso't var inställt på 50. Skulle gärna provat fota på 1.4, men det gick ju som sagt inte. Dessutom hade det nog blivit svårt att sätta skärpan rätt, något som var svårt nog på 2.2. Önskar att jag haft ett ND-filter och en trådlös fjärrutlösare. Nu fick jag köra på 10 sekunders timer istället och springa fram och tillbaka (förutom på den sista bilden som jag tryckte av direkt, därav den framsträckta armen).

Bilderna finns även i större format på flickr!


Bara några fler bilder

Såhär blir det när man går runt och fotar utan någon direkt plan för vad man ska fotografera (vilket jag i princip alltid gör). Blandade bilder, med helt olika redigering. Dessutom är dessa de sista bilderna från Malmö så de är bara ihopklämda i ett inlägg. Jag lyckades väl åtminstone någorlunda att hålla bilderna i de olika inläggen någorlunda på samma tema / från samma plats i alal fall.

Jag hade tänkt försöka mig på att fota en av våra bilar framöver. Helst skulle jag vilja ha en bil-rigg för att ta häftiga bilder i rörelse, men det har jag inte någon, så jag får se vad som går att göra med ett vanligt stativ. Jag vet inte riktigt när det blir av, om det ens blir av, så vi får se när och om det dyker upp några bilder från det. 


Malmö C

Malmö C har nu ju aldrig sett bilder från tidigare... Eller det kanske ni har... Hur som helst, det var massor av förseningar och inställda tåg när jag skulle åka hem = jag fick stå hela vägen till Höör. 

Utanför stationen (sista bilden) stod tre personer och fiskade! Ja, fiskade efter cyklar alltså. 

 

Emporia och Triangeln

Idag är det exakt ett år sedan jag köpte min (begagnade) Canon 5D! Det känns egentligen inte alls som att det var så länge sedan, samtidigt som det känns som att jag haft den jättelänge... 

Alla bilder i detta inlägget är fotade med 5D + Samyang 14mm. Innan jag åkte till Malmö hade jag först tänkt att bara ta min 5D + min nya Sigma 35mm, men jag är glad att jag tog med Samyangen också. 14mm på fullformat är verkligen hur kul som helst och mer användbart än jag först trodde när jag köpte objektivet. 


Västra Hamnen - Turning Torso

Igår var jag i Malmö och fotade lite. Trots att jag inte blev speciellt nöjd med särskilt många bilder lär det ändå dyka upp ett antal här på bloggen eftersom jag tycker det är så svårt att välja ut bilder. Vi börjar i alla fall med några bilder från Västra hamnen i Malmö. bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0