Skola!

Japp, jag har börjat plugga igen. IT-Drifttekniker i Hässleholm på Högskolan Kristianstad. Idag var första dagen eller vad man ska kalla det. Det var bara ett kort välkomnande av rektor och lite annat folk och en snabb och något förvirrad rundtur runt skolan.

Imorgon är det programintroduktion hela förmiddagen, sen börjar inte själva lektionerna förrän på måndag nästa vecka.

Vi får se hur det går med bloggningen nu när skolan börjar, det har ju redan börjat gå utför med uppdateringen redan innan... trots att jag egentligen haft all tid i världen att fota och blogga. Nu när hösten och senare vintern också kommer med regn och kyla blir det förmodligen ännu mindre fotande än vanligt. Jag får nog hitta på något mer att lägga in här på bloggen än bara foto. Tanken var ju från början att jag skulle göra Photoshoptips och fototips och kanske lite annat också, men det har det inte blivit mycket av tyvärr. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska tipsa om! Om någon har något önskemål/förslag så skriv en kommentar så ska jag se om jag kan fixa till något litet tips.

För att det inte ska bli ett bildlöst inlägg så får det bli en "favorit i repris" från detta inlägget från slutet av maj i år.

Fotboll

Vatten

Idag körde jag iväg en liten stund och fotade i närheten av Verum vid Vieån. Tyvärr hann jag inte fota så mycket och jag hann inte gå iväg så långt från bilen och utforska lite mer för mamma skulle ha bilen lite senare.

En del bilder blev det åtminstone och även en del filmklipp som jag ska försöka klippa ihop. Dock såg filmen mycket bättre ut på kamerans display än när jag kollade dom på datorn. Nåja, ska se om jag får ihop nån liten film ändå.

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Vatten

Nyheter från Nikon och Sony

Det är väl lika bra att vi tar upp nyheterna från Nikon och Sony också nu direkt. Sony hade jag lite problem med att hitta på deras sida, så där tar vi bara upp de mest intressanta kamerorna.

Men vi börjar med Nikon som för en vecka sedan kom med följande nyheter:

D3100
Nikon D3100, uppföljare till D3000. 14 megapixlar, upp från 10, gör den just nu till Nikons näst högst upplösta kamera efter D3x med sidan 24 megapixlar. Dock lär en uppföljare till D90 komma väldigt snart med lika många eller fler megapixlar än D3100. För första gången i en Nikon dSLR finns även filmning i full-HD.  Autofokusen ska även kunna följa motiv vid filmning, vilket tidigare inte fungerat på systemkameror med filmning.

28-300
AF-S Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6 VR G. Superzoom för fullformat (FX), motsvarar ungefär Nikons 18-200 för 1,5crop-sensorer.

55-300
AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6 VR G. Teleobjektiv för cropsensorer (DX).

24-120
Av någon anledning hade Nikon bara en väldigt lågupplöst bild på sin pressida av detta objektiv, därav den kassa bildkvalitén... Hur som helst... AF-S Nikkor 24-120mm f/4 VR G för fullformat (FX). Ersätter gamla 24-120mm f/3.5-5.6 som fått lite sisådär kritik. Nu har Nikon en motsvarighet till Canons 24-105mm f/4 L.

85
AF-S Nikkor 85mm f/1.4 G. För fullformat(FX). Det har ryktats om en ersättare till gamla 85 1.4 ganska länge, och här är det! Ett objektiv jag helt klart varit intresserad av om jag haft en Nikon (och hyfsat med pengar)! Bör bli grymt för porträtt.

a55
Vi tar väl och slänger in Sonys nya lite annorlunda systemkamera i detta inlägget, för det känns onödigt att göra ett eget inlägg bara för det, haha. På bild visas a55, den lite enklare modellen a33 ser så vitt jag kan se identisk ut.

Den stora nyheten här är att kamerorna har en genomskinlig spegel. Detta gör att spegeln inte som i vanliga systemkameror behöver fällas upp och ner när man tar bilder. Det i sin tur leder till att kamerorna kan göras väldigt snabba, 10 bilder per sekund för a55 och 7 bilder per sekund för a33. Sökaren är elektronisk istället för optisk, antagligen på grund av att spegeln är genomskinlig och inte speglar upp tillräckligt mycket ljus (den speglar bara ljus till autofokussensorn). Kamerorna är väldigt små eftersom de inte behöver en stor prisma för sökaren. De har båda två vinklingsbara skärmar och kan filma i HD 1920x1080i. Eftersom spegeln är genomskinlig kan man använda den snabba autofokusen medan man filmar istället för den långsammare kontrastkännande autofokusen som man annars får använda.

Sony kom även med två nya vanliga systemkameror, a560 och a580, men dom tänker jag inte prata om här. (Japp, jag mobbar Sony lite och struntar helt enkelt i att prata om dom).

Nyheter från Canon

Nu har bloggningen verkligen börjat gå utför är jag rädd, men nu har jag åtminstone ett par saker jag ska fota när det blir tid/väder till det!

Istället för fotoinlägg får det bli nyhetsinlägg istället, vilket säkert kan vara intressant för en del av er åtminstone! Det är ju snart Photokina, en av världens största fotomässor, i Köln, Tyskland. Mellan den 21a och 26e september går mässan av stapeln, och givetvis börjar det nu dyka upp en hel del nyheter från diverse kameratillverkare.

I detta inlägg tänkte jag visa en del av vad Canon har kommit med den senaste tiden, sen kommer ett inlägg med Nikons nyheter också, och eventuellt ett med lite blandade nyheter.

60D
Först ut är Canons nya EOS 60D. Det är en lite mindre kamera än 50D och har ett hus i plast, så den är på så vis sämre än föregångaren (7D har ju tagit över som en ny modell där). Den har 18 megapixlar, tar 5,3 bilder per sekund, en 3" vinklingsbar skärm, Full-HD video. Det känns nästan mer som en uppgradering från 550D än som en ersättare till 50D.

70-300
Canon kommer också med en hel del nya objektiv i sin L-serie, som är de lite bättre och dyrare objektiven. Detta är en EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM. Tänkt som ett billigt L-tele. Med effektiv IS (upp till 4 steg så alla nya Canon-objektiv) och med moderna kameror som är ganska bra på lite högre iso så räcker bländare 5,6 till ganska bra för de flesta.

8-15
Här har vi något lite annorlunda! EF 8-15 f/4 L USM Fisheye-zoom. Objektivet ersätter nuvarande 15mm fisheye. Detta nya objektiv kan ge både runda bilder och heltäckande bilder på en fullformatskamera (rund i vidvinkelläget och heltäckande vid 15mm). Objektivet passar även kameror med 1,3 eller 1,6 crop, men ger då (tror jag) en heltäckande bild. Kanske ger det fortfarande en rund bild på en 1,3 crop vid 8mm.

300
Canon släpper också nya supertele. På bilden ovan 300mm f/2.8 L IS USM II. Man släpper också ett 400mm f/2.8 L IS USM II (bilden nedan), samt presenterar (men släpper inte än) nya 500mm och 600mm f/4 L IS USM II (bild 2 och 3 nedan).

400
400mm.

500
500mm.

600
600mm.

1.4tc
Två nya teleconvertrar också: 1,4x och 2x, båda är tredje generationen.

2tc

s95
Vi kan väl avsluta med att visa den nya S95 också. En av de dyrare kompaktkamerorna från Canon. Ganska lik föregångaren s90, men med 720p HD-filmning.

Kräftor och lego!

Igår eftermiddag kom en del av släkten hit för kräftskiva. De sov över här tills idag och åkte hem för ett par timmar sen, så det senaste dygnet har jag mest lekt med lego och spelat barnspel på datorn med barnen, haha. Roligt att bygga lego igen faktiskt, åtminstone ett tag...

Fotade nästan ingenting (tog hela 14 bilder! haha) så jag har inte något att visa här förutom denna snabba bild på några kräftor, mest för att det inte skulle bli ett bildlöst inlägg. Sov inte mycket alls i natt, så jag är väldigt trött idag, så det blir nog till att lägga sig i vettig tid idag för en gångs skull.

Kräftor

TV-tips - Kobra sommar

Ni har väl inte missat Kobra sommar på SVT? Fyra avsnitt som alla handlar om olika fotografer. Två avsnitt har visats och kan ses på svtplay.se, de andra två visas de kommande veckorna på tisdag 21.30 på svt2. De kommer givetvis också upp på svtplay när de avsnitten har sänts. Passa på att titta innan de försvinner, de finns bara uppe på svtplay i en månad efter sändningsdatum!

I det första avsnittet intervjuas Sally Mann, Nan Goldin och Shirin Neshat. Det andra avsnittet handlar om Annie Liebovitz, det tredje om Sophie Calle och det sista om Mary Ellen Mark.

Det första avsnittet hittar du HÄR (tillgängligt fram till 10 september 2010).
Det andra avsnittet hittar du HÄR (tillgängligt fram till 17 september 2010).

svtEOS 1D

Idag gick jag ut och fotade lite i trädgården. Jag gör det ganska ofta, mest för att stilla fotosuget genom att ta lite bilder. Det blir kanske lite tjatigt, och det finns inte så mycket att fota där, men det brukar bli några bilder som duger.

Det lite speciella idag var att jag lät 550D'n ligga på hyllan och tog min gamla 1D istället. Bildkvalitén är mycket sämre, LCD'n på baksidan är ett skämt jämfört med 550D'n och den är stor och tung. MEN - av någon anledning så kändes det roligare att fota med den. 550D'n känns tråkig och själlös, 1D'n har på något vis sin charm, och bilderna blev inte så dåliga - speciellt inte med tanke på att det är en 9 år gammal kamera med ynka 4 megapixlar! Ja, att den funkar hyffsat har ni kanske sett tidigare, det var ju bara ett par månader sedan jag fick 550D'n och innan dess använde jag ju bara 1D'n.

De flesta bilder har jag inte redigerat mer än lite grundinställningar i Camera RAW, så de kanske inte ser så "häftiga" ut som en del andra bilder jag har lagt upp, men jag behövde lite omväxling från den bearbetning jag gjort på många av de senaste bilderna. Ursäkta mängden bilder, lite för många kanske.

Denna lilla fotorunda var mest "terapi" för mig, inga bilder som lär hängas på väggen precis.

Tomat

Blomma

Blad

Blad

Äpple


Blad


Blad

Spik

Lim


Blomma


RosHöst snart?

Jag brukar inte längta efter hösten. Det gör jag inte nu heller, men just precis idag skulle jag vilja ha en fin höstdag med massor av olika färger på träden och klarblå himmel! Vet egentligen inte varför, har bara den "känslan" idag där höst hade passat så bra. Haha, just som jag skrev den förra meningen börjar låten "Autumn" med Paolo Nutini på Spotify! Så passande.

Regndropparna är fotade idag, blåklockorna i lördags och bladen på den undre bilden är från förra hösten.

Blomma

blad

Blommor

Tänkte bara slänga upp tre bilder jag tog igår under promenaden hem från karnevalståget innan jag glömmer bort det! Tre väldigt enkla snabba bilder tagna med min EF 35mm f/2, antingen på bländare 2 eller 2,8 och givetvis med 550D'n.

Blomma

Blomma

Blomma


Bidrag till fototävling

Bubblor

Denna bild får bli mitt bidrag till fototävlingen med temat "Sommar" på Johannas blogg: stargirlphoto.blogg.se. Det är ganska många som har kommenterat inlägget här på bloggen med de här bilderna och sagt att de är bra, så därför fick det bli denna bilden.


Bjärnumskarnevalen

Idag var/är det Bjärnumskarnevalen! Jag var nere i byn och fotade karnevalståget. Vi hade tur med vädret, bara någon timme efter tåget kom ett riktigt skyfall, men det var fint under tiden. Lite tråkigt med regnet för de som gick till parken efteråt förstås, men det gjorde ju inte jag, så jag klarade mig undan regnet.

Det var inte så lätt att fota för ingen står ju riktigt stilla, och där är massor av folk ivägen, bland annat en fotograf från bildbyrån i Hässleholm som sprang runt och ställde sig mitt framför mig några gånger och sabbade ett par bilder. Dels så var det svårt därför att jag inte har något bra vidvinkel - kort teleobjektiv typ 24-70 f/2.8, utan körde med mitt fasta 35mm f/2.

Dessutom är kanske inte bilderna så roliga, borde egentligen filmat det hela istället, för utan ljud så missar man ju mycket av det roliga som sägs av deltagarna i karnevalståget!

Ursäkta bildbomben!


Karneval
Orkestern går alltid först i tåget!

Karneval
Bildbyråfotograf med två D3or

Karneval
Fotbolls-VM. Pierre stod i TV'n och gjorde vuvuzelaljud i en megafon, lät väldigt realistiskt!

Karneval
Bjärnums Holywoodfruar...

Karneval
Wehlins gav en känga åt SJ.

Karneval
Eyjafjallajökull fick ett utbrott. Som sagt, lite tråkigt utan ljud... Fotograf med i bilden igen...

Karneval

BP - Bara Problem... borrar efter olja i Bjärnum?


Karneval
Rulltrapporna på stationen i Hässleholm krånglar, Hässleholmare kan inte gå i trappor och behöver diverse skydd och en hjälpande hand.

Karneval
Vilket parti ska man rösta på?

Karneval
Mode-Ratarna, Sexualdemokraterna, Tolkpartiet, Tristdemokraterna.

Karneval
Martin Timell i Fuskbyggarna.

Karneval
Under natten hade några ritat dit en rondell i korsningen utanför ICA och banken mitt i byn. I morse stod där även en tunna i mitten av rondellen med rondellhundar, och hemmagjorda skyltar stod uppställda som visade att det var en rondell och väjningsplikt. Polisen kom dock efter några timmar och tog bort tunnan och skyltarna. Färgen lyckades de däremot inte få bort! Haha. För icke-Bjärnumsbor så var det länge snack om att det äntligen skulle bli en rondell i denna korsning när vägen genom byn rustades upp, men så blev det inte, vilket upprört många i trakten! Istället blev det en upphöjd korsning. Problemet med denna rondellen var att vissa faktiskt följde rondellen även efter skyltarna plockats bort, medan andra körde igenom som en vanlig korsning. Jag stod och filmade när två bilar nästan krockade just pga detta!

Karneval

De hemgjorda skyltarna som plockades bort av polisen. Enligt flera vi träffade var detta den snabbaste utryckningen polisen gjort på länge... när det är inbrott eller liknande tar det mycket längre tid att komma...Hässleholm

Jag glömde att jag hade några bilder från Hässleholm också! Sprang bara runt där en timme när jag kom hem från Helsingør/Helsingborg och tog några få bilder. Det var ju inte så mycket action sådär tidigt på kvällen, men det var inte riktigt så dött som det ser ut på dessa bilderna!

Så nu efter ett tag med bloggtorka blir det nu lite väl mycket blogginlägg! Har 10+ bilder från Bjärnumskarnevalen idag att lägga upp också.

Hässleholm

Hässleholm

Hässleholm

Hässleholm

Hässleholm

Helsingør del 3

Detta blir förmodligen den sista delen av bilder från Helsingør (den sista bilden är från Helsingborg). Nu ska jag börja redigera bilder från Bjärnumskarnevalen istället. Inlägg kommer senare ikväll. 

Helsingör

Helsingör

Helsingör


Helsingör

Helsingborg


Helsingør del 2

Ikväll har jag suttit och kollat på Michaela och Lina som har haft frågestund live tillsammans och lite eftersnack efteråt. Tyvärr kan jag inte åka till Göteborg imorgon för att gå på fototräffen...

Tänkte bara lägga upp lite fler bilder från Helsingør nu, klockan är för mycket för att jag ska orka skriva något mer just nu. Och nej, det är inte världens mest intressanta bilder kanske, men det är vad jag har att bjuda på för tillfället. Det var som sagt inte så roligt väder och det var svårfotat med allt folk som var där.

Helsingör

Helsingör


Helsingör

Helsingör

Helsingör

Några bilder från Helsingborg kan jag väl slänga in här också. Nu blev det kanske nästan lite väl många bilder för ett inlägg, men det gör nog inget.

Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg

Helsingør del 1

Igår var jag i Helsingør och fotade lite! Tänkte passa på nu medan mitt sommarkort från Skånetrafiken fortfarande fungerar (fram till och med söndag) då jag åker gratis i hela Skåne. Båten över till Danmark kostade 60kr tur och retur vilket inte är så farligt.

Vädret var väl inte riktigt på topp, helgrå himmel och en del regn mot slutet. Fick väl inte precis några höjdarbilder, men lite måste jag ju visa här på bloggen ändå!

Jag fotade lite på Knutpunkten i Helsingborg också när jag kom tillbaka från Danmark, och en liten runda i Hässleholm också när jag kom tillbaka dit, så det kommer lite bilder därifrån också plus lite mer från Helsingør också. Jag har bara redigerat igenom första omgången - när jag har såhär pass många bilder brukar jag redigera i ett par omgångar där jag i andra omgången tar bilder som jag inte varit riktigt säker på från början.

För en liten stund sedan så var jag nere i byn och hämtade ut ett paket, två nya 1TB hårddiskar! Så nu har jag plats för mina bilder - en för lagring och en för backup.

Helsingör

Helsingör

Helsingör

Helsingör


Helsingör

Helsingör

Kort inlägg

Idag var jag i Helsingör och fotade lite. Har inte hunnit redigera eller ens kolla igenom bilderna än, och nu är det åska på ingång, så bilderna får vi spara tills imorgon tyvärr.

300D bytes/säljes kanske?

Jag har sedan en dryg månad tillbaka 3st digitala systemkameror och det är nog en för mycket har jag kommit fram till! En gammal 300D är ju i och för sig inte värd särskilt mycket pengar idag, men den lär ju inte öka i värde genom att stå på hyllan och samla damm. Åtminstone inte än iaf, om 20 år kanske den är värd liiiite mer, hehe.

Jag har ju min 550D jag fick från Smartson, och min 1D jag köpte på Mattssons foto i höstas, och det räcker, när det gäller digitala systemkameror åtminstone.

Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska göra med 300D'n nu. Kanske byta den mot något jag har mer nytta av? Sälja den? Någon som är intresserad? Canon Eos 300D + Sigma 18-50 f/3,5-5,6. Den är lite sliten och har hängt med i många år (sedan sommaren 2004).

För att prata om något annat... Jag har nyss beställt två stycken 1TB externa hårddiskar, så när de har kommit så har jag äntligen gott om plats för mina bilder! Dessa diskar ska endast vara till mina bilder och filmer, ingenting annat. Den ena till lagring och den andra backup!

Pratade ju om att åka till Helsingør och fota någon gång, och det blir antagligen imorgon! Vädret ser ut att skulla bli okej. Först ska jag klippa mig klockan 11, sen blir det tåg till Helsingborg och sedan båten över till Danmark. Jag vet egentligen inte vad jag ska fota där, men det kan ju vara roligt med lite omväxling. Har inte varit där på många år! Så förhoppningsvis så blir det lite nya bilder imorgon!

300D

3 månader!

Idag fyller min lilla blogg 3 månader! Hurra! Jag har ändå (tycker jag) lyckats blogga gaaaanska mycket ändå. På min gamla blogg dröjde det inte länge innan det gick flera veckor mellan inläggen, här går det oftast inte mer än några dagar som mest.

Idag har jag absolut inte haft tid att fota. Jag lade nämligen upp min bil på blocket strax innan 12 idag... Jag vet inte hur många som har ringt och mejlat och smsat! Har inte gjort annat än att svara i telefon känns det som! Det var säkert över 25 personer som hörde av sig. Kanske satte jag ett för lågt pris, men men, nu har jag sålt den i alla fall, och det var det som var det viktigaste! Bättre det än att skrota den och inte få ett öre för den. Nu är jag åtminstone 4500kr rikare.

Har ingen ny bild att lägga in så det får väl bli en bild på bilen då till minne av den!

Eclipse

Jaha...

Idag regnar det. Det har regnat i princip konstant hela dagen. Egentligen gör det inget, för det behöver verkligen regna! Problemet är bara att man inte blir särskilt sugen på att gå ut och fota när det regnar, fast egentligen borde man gå ut när det regnar! Normalt sett så fotar man ju inte när det regnar, så att faktiskt gå ut och göra det skulle ju ge lite annorlunda bilder, men det är så krångligt att fota med paraply i handen.

Nej det fick helt enkelt bli en bild på kameran i en spegel och en liten film, filmad ut genom mitt fönster.

Jag behöver inspiration! Jag vet bara inte vad för sorts inspiration... Att titta på fantastiska bilder på nätet verkar inte fungera, det känns nästan negativt ibland, för jag tänker bara: "Åhh så fantastiska bilder, sådana kan inte jag ta...". Antingen för att bilden är så tekniskt komplicerad (avancerade Photoshop-manipulationer), för att bilden är tagen på en plats jag inte är/kan ta mig till lätt, eller för att bilden är så simpel och välkomponerad att jag är rädd att jag inte ser världen på "rätt" sätt för att ta sådana bilder. 

Kamera


100 pixlar bredare!

Japp, nu har jag gjort bloggen 100 pixlar bredare! Samtliga 100 pixlar går åt till bilderna som nu är 750 pixlar breda istället för 650. De stående bilderna är fortfarande lika stora, 700 pixlar höga.

Detta gäller endast nya bilder, därför ser gamla inlägg lite konstiga ut eftersom jag bara centrerat stående bilder tidigare eftersom de liggande hamnade i mitten hur man än gjorde eftersom de var anpassade till bloggens bredd... så nu ligger de till vänster. Nåja, det får vara så, känns inte lönt att gå in och ändra i alla inlägg manuellt.

Här kommer ett exempel på skillnaden. Bild från Malmö. Först bilden 650px bred som tidigare, sedan 750px bred. Till sist ett utsnitt från bilden i 100%.

(Tryck Ctrl + F5 om sidan ser konstig ut)

650w


750w

100 procent

Skogen 2

Fler bilder från skogen. Är lite trött och har ganska tråkigt just nu... så jag orkar inte skriva något mer nu, haha, ni får nöja er med bilderna!

Blomma


Skogen

Kottar

Växt

Kanot

Hjul

Skogen

Jag och mamma var ute och gick en runda i skogen idag, och jag tog såklart med kameran eftersom jag verkligen Måste fotar mer mer mer! Tyvärr var där en del mygg, så jag ville inte stå still så länge när jag skulle fota, men det blev en del ok bilder ändå. Tror jag klarade mig undan med endast ett myggbett faktiskt.

Måste också snart åka iväg och fota nånstans igen, mitt sommarkort från Skånetrafiken varar ju bara till den 15e augusti, så det gäller ju att passa på medan man fortfarande kan åka gratis!

Fler bilder kommer senare ikväll.

Hallon
Mamma plockade några hallon i skogen! Gott!

Blomma


Träd


Skogen

SkyltDålig bloggning (tjatig rubrik)

Hej! Förlåt! Nu har det gått ganska många dagar sedan jag senast gjorde ett vettigt blogginlägg. Jag har helt enkelt inte fotat någonting de senaste dagarna... Nu hade det ju varit trevligt om jag hade kunnat berätta vad jag gjort för något intressant istället för att fota och blogga, men tyvärr så har jag inte gjort något intressant, haha.

Något bra fototips eller photoshoptips har jag inte heller kommit på. Jag har ett tips jag funderat på att visa, men det är lite krångligt och jag har inte haft orken att göra detta än (lär ta ganska många timmar att filma och klippa ihop allt), men kanske att jag blir klar att göra det så småningom.

Bilderna nedan tog jag här precis utanför huset för en liten stund sedan, och filmklippet (som egentligen inte är något att visa egentligen) är filmat med, och uppladdad från, min iPhone 3Gs för några timmar sedan när jag var ute och tog in tvätten. Grannens kor som är nyfikna av sig, haha. Dom äter upp körsbär och äpplen som hänger över staketet ut på åkern, men just när jag filmade var de mer intresserade av att stå och titta på mig...

Som sagt, det blir lite såhär dålig bloggning/fotande ibland, men om ni är nya prenumeranter så kan ni ju bläddra tillbaka och kolla gamla inlägg så länge!

Kan för övrigt inte logga in på bloggsvar, och har inte kunnat på flera dagar! Får bara upp något felmeddelande, men men, där är ju bara en liten obesvarad fråga så det är väl ingen större katastrof.

Nej nu ska jag snart gå och duscha, sen blir det Morden i Midsomer!

Äpple

Kobloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0