Lite färg som omväxling?

Okej, när jag scrollar igenom de senaste inläggen så ser jag att det inte är sååå mycket svartvitt ändå, även om det känns som att jag nästan bara lägger upp svartvita bilder. 

Bilderna är fotade i och runt farmor och farfars garage. Jag försökte få till en såndär retro-look som är så populär i Lightroom och lyckades väl lite halvt åtminstone. Jag lade på ganska mycket brus, men i den här lilla storleken på bilderna syns det knappt ändå... 

 

När det mesta är färglöst...

... är det lika bra att konvertera alla bilder till svartvitt!

Det är kallt, så jag tog bara några bilder i trädgården igen. Ungefär som förr i tiden då jag var ute och fotade i trädgården flera gånger i veckan! 

Canon EOS 5D + Sigma 35mm f/1.4 (alla @f/1.4 förutom sista som är f/2)


Höga iso

Jag kommer ihåg min första systemkamera, en Canon EOS 300D, som hade ett max-iso på 1600. Nedan är en bildserie fotade med Canon 1DX. Den börjar ett steg över 1600, alltså på 3200, och går hela vägen till 204800! Galet höga iso. Visst är det brusigt, men man ser ju fortfarande vad bilden föreställer. För bilder i denna storlek är ändå iso 51200 klart användbart, speciellt om man skulle lägga på lite lagom mycket brusreducering (alla dessa bilder är helt orörda raw-filer direkt från Lightroom).

ISO 3200

ISO 6400

ISO 12800

ISO 25600

ISO 51200

ISO 102400

ISO 204800

Nytt objektiv!

Idag var sista dagen på utbildningen inom butikssälj. Igår var sista praktikdagen på Scandinavian Photo i Malmö. Det känns lite tråkigt att det redan är slut...

Meeen, jag köpte med mig ett nytt objektiv idag åtminstone! Sigmas nya fina 35mm f/1,4. Egentligen var jag sugen på att köpa en Fuji X100S, men det blev tyvärr för dyrt. Jag funderar på att försöka skriva en liten recension av objektivet och att ta jämförelsebilder med mitt gamla Canon 35mm f/2 (som förövrigt var det första objektivet, utöver sigma-zoomarna som ingick i kittet, jag köpte till min gamla 300D för ganska många år sedan). Det objektivet kommer jag med största sannolikhet att sälja inom en snar framtid. Den enda fördelen med min gamla 35a är ju att det är mycket mindre och lättare. 

Eftersom det blåste svinkallt så har jag än så länge bara tagit några snabba testbilder i trädgården med det nya objektivet, så jag har inte så mycket att visa upp än. Men det kommer mera framöver! Förhoppningsvis blir det snart lite bättre (varmare) väder också!

Tre småtråkiga bilder fotade med objektivet. Som ni ser på den översta bilden (som är fotad med min iPhone 5) är objektivet ganska stort.
 

Scandinavian Photo Expo '13

I fredags och lördags var det "Expo" hos Scandinavian Photo i Malmö. Själv jobbade jag mest i vår "Check & Clean" genom att ta emot kameror och springa upp och ner för trapporna med dem som skulle till eller från teknikerna som gjorde rent dem. Totalt tog jag nio bilder med min 5D (som jag tog med och fick rengjord - minst 95% av all skit på sensorn försvann!) så jag hade inte så mycket bilder att välja på att lägga upp här... Hur som helst så var det två ganska jobbiga, men roliga, dagar med mycket folk i butiken! 


Sista bilderna för denna omgången

Här är de sista bilderna från i fredags. Alla tagna på Malmö Central. Jag tycker att skylten i mitten på den översta bilden är rolig: "Ballongförbud". En sådan har jag aldrig sett någon annan stans. Men jag antar att den kan finnas på många andra stationer också. 

Idag var första dagen på Scandinavian Photo. Förutom att jag har lite ont i fötterna eftersom jag inte är van vid att stå upp så länge så känns det bra. Alla är jättesnälla. 

Nu har jag ju lagt upp alla bilderna från i fredags, så nu kanske det kommer att dröja ett tag tills nästa inlägg. Det finns ju tyvärr inte så mycket tid att fota på längre. För lite mer regelbundna uppdateringar finns jag såklart på Twitter och Instagram. Jag heter 'sebastianskarp' på bägge ställena. 


Malmö

Den tredje bilden känns nästan som om den är tagen någon helt annan stans, en krigszon kanske? Redigeringen är inte lika dan på alla bilderna eftersom de inte är tänkta som en bildserie. 

Imorgon börjar min praktik på Scandinavian Photo, så om ni befinner er i Malmö får ni gärna komma in och köpa en 5D mkIII eller något sådant av mig! 


Blandade Malmöbilder

Igår var det soligt och fint, men det blåste lite kallt. Idag är det mulet och blåser väldigt mycket. Med andra ord så hade jag tur med vädret igår. Hade det sett ut som idag hade jag nog inte fotat något alls. 


Malmö Stadsbibliotek

Det går nästan inte att gå in på stadsbiblioteket i Malmö utan att fota lite! Riktigt häftig byggnad tycker jag. Fler bilder från Malmö dyker upp under helgen. 

Idag var det riktigt soligt och fint ute. Om det bara inte hade blåst så kallt så hade det varit ännu skönare förstås. Idag var också sista dagen på säljutbildningen - på måndag börjar praktiken på Scandinavian Photo! bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0