Bjärnumskarnevalen

Idag var/är det Bjärnumskarnevalen! Jag var nere i byn och fotade karnevalståget. Vi hade tur med vädret, bara någon timme efter tåget kom ett riktigt skyfall, men det var fint under tiden. Lite tråkigt med regnet för de som gick till parken efteråt förstås, men det gjorde ju inte jag, så jag klarade mig undan regnet.

Det var inte så lätt att fota för ingen står ju riktigt stilla, och där är massor av folk ivägen, bland annat en fotograf från bildbyrån i Hässleholm som sprang runt och ställde sig mitt framför mig några gånger och sabbade ett par bilder. Dels så var det svårt därför att jag inte har något bra vidvinkel - kort teleobjektiv typ 24-70 f/2.8, utan körde med mitt fasta 35mm f/2.

Dessutom är kanske inte bilderna så roliga, borde egentligen filmat det hela istället, för utan ljud så missar man ju mycket av det roliga som sägs av deltagarna i karnevalståget!

Ursäkta bildbomben!


Karneval
Orkestern går alltid först i tåget!

Karneval
Bildbyråfotograf med två D3or

Karneval
Fotbolls-VM. Pierre stod i TV'n och gjorde vuvuzelaljud i en megafon, lät väldigt realistiskt!

Karneval
Bjärnums Holywoodfruar...

Karneval
Wehlins gav en känga åt SJ.

Karneval
Eyjafjallajökull fick ett utbrott. Som sagt, lite tråkigt utan ljud... Fotograf med i bilden igen...

Karneval

BP - Bara Problem... borrar efter olja i Bjärnum?


Karneval
Rulltrapporna på stationen i Hässleholm krånglar, Hässleholmare kan inte gå i trappor och behöver diverse skydd och en hjälpande hand.

Karneval
Vilket parti ska man rösta på?

Karneval
Mode-Ratarna, Sexualdemokraterna, Tolkpartiet, Tristdemokraterna.

Karneval
Martin Timell i Fuskbyggarna.

Karneval
Under natten hade några ritat dit en rondell i korsningen utanför ICA och banken mitt i byn. I morse stod där även en tunna i mitten av rondellen med rondellhundar, och hemmagjorda skyltar stod uppställda som visade att det var en rondell och väjningsplikt. Polisen kom dock efter några timmar och tog bort tunnan och skyltarna. Färgen lyckades de däremot inte få bort! Haha. För icke-Bjärnumsbor så var det länge snack om att det äntligen skulle bli en rondell i denna korsning när vägen genom byn rustades upp, men så blev det inte, vilket upprört många i trakten! Istället blev det en upphöjd korsning. Problemet med denna rondellen var att vissa faktiskt följde rondellen även efter skyltarna plockats bort, medan andra körde igenom som en vanlig korsning. Jag stod och filmade när två bilar nästan krockade just pga detta!

Karneval

De hemgjorda skyltarna som plockades bort av polisen. Enligt flera vi träffade var detta den snabbaste utryckningen polisen gjort på länge... när det är inbrott eller liknande tar det mycket längre tid att komma...Kommentarer
Postat av: Cornelia

Hahaha va underhållande karneval! Men hur inleds sloganen för det partiet som redan är ett skämt? Kan nog gissa vilket dom syftar på men "... behövs ej skojas om - är redan ett skämt"

2010-08-14 @ 22:35:24
URL: http://corneliathulin.blogg.se/
Postat av: Lajke

haha fan vad kul! :D Sexualdemokraterna, lätt ;)/Lajke

2010-08-14 @ 22:59:36
URL: http://www.lajke.se/
Postat av: Isabella (tinkerbella.blogg.se)

SVAR: Ja, nu kommer det läggas upp en del bilder på massvis av fotobloggar som var där kan jag tänka mig :)Synd att du inte kunde komma då! Men ja, du kunde ju se live :)

2010-08-15 @ 02:07:54
URL: http://tinkerbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0