Lidköping

Idag har jag kört hem från Frida i Lidköping. Jag har kollat igenom och redigerat en del av bilderna jag tog där. Tyvärr blev det inte så många bra bilder, men några dugliga bilder blev det i alla fall. Jag fotade en hel del bilder på Frida, men jag får inte lägga upp några bilder på henne här förrän hon har godkänt dom, så det dröjer till imorgon innan det dyker upp några sådana bilder. Tills dess får dessa tre vårbilder duga, jag är för trött för att fixa ett ordentligt inlägg nu, så jag ska gå och lägga mig nu! 

Träd
magnolia
Vitsippa

iPad 2 och Lidköping!

Jag vet inte om jag nämnt det här på bloggen (jag tror faktiskt inte det), men jag har köpt en iPad 2! Ni som följer mig på Instagram eller Twitter lär inte ha missat det, men det är ju långt ifrån alla som följer mig där! (Heter sebastianskarp på bägge ställena ifall någon undrar).

In other news: På tisdag förmiddag åker jag till Lidköping för att hälsa på min kompis Frida som jag inte har träffat på jättelänge! Jag hade tänkt stanna där tills på lördag. Vädret ska tyvärr bli lite sämre, men vi hoppas på att det blir ok ändå, för vi hade tänkt ut och fota en hel del! 

Imorgon ska jag tvätta bilen, och packa! Har skrivit en lista över vad som ska packas och vad som ska göras innan jag åker, så förhoppningsvis glömmer jag inget viktigt!

iPad
iPad 2! Woho!

Frida
Fint självporträtt av Frida!

Bara några fler vårblommor


Blomma
Blomma
Blomma

Vitsippor

Nej, det är väl knappast originellt att fota vitsippor, nästan alla gör det nu när våren har kommit (22 grader i skuggan idag!), men jag kände ändå att jag var tvungen att gå ner till skogen och fota lite! Är som vanligt inte nöjd - vitsippor är väldigt svåra att fota! 

Är förövrigt i princip frisk nu, förutom en täppt/rinnig näsa! 

De fyra första bilderna är fotade med pappas gamla Nikon-objektiv 55mm f/3,5 micro-nikkor-p, eftersom det är det ojbektiv jag har som har bäst närgräns (ger skala 1:2) och de två sista bilderna är fotade med kit-objektivet 18-55 f/3,5-5,6 IS på 18mm med bländare 8. De tagna med 55mm är tagna på bländare 3,5.

Vitsippor
Vitsippor
Vitsippor
Vitsippor
Vitsippor
Vitsippor

Bjärnum - Vittsjö : 4-0 inlägg 3

Här kommer det tredje och sista inlägget med bilder från fotbollsmatchen i fredags! Alla dessa är tagna under andra halvlek med 1D + ef 85mm f/1.8. Så gott som alla bilder är tagna på bländare 1.8 (någon enstaka kan vara nerbländad liiite), och iso 640-1600. Den sista bilden är dock tagen med 550D + 70-200 f/4 på iso 6400.

Har tyvärr inte varit ute och fotat i det fina vädret vi haft de senaste dagarna för jag har varit sjuk. Ont i halsen, feber, ont i huvudet osv. Jag är fortfarande inte riktigt frisk, men mår åtminstone bättre idag än igår! Förhoppningsvis mår jag tillräckligt bra imorgon för att kunna gå ut och fota lite vitsippor!

Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll

Bjärnum - Vittsjö : 4-0 inlägg 2

Bilder från matchen i fredags. Dessa är fotade under första halvlek, då det fortfarande var ljust nog för att fota med 70-200 f/4 utan att behöva höja iso't för mycket.

Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll
Fotboll

Bjärnum - Vittsjö : 4-0

Seriepremiär igår på konstgräset hemma i Bjärnum. Jag har tyvärr inte hunnit redigera så många bilder än (ska se om jag kan ta tag i det imorgon). Jag slänger bara upp två svartvita bilder här sålänge så får det bli mer fotbollsbilder imorgon och på måndag!

Bägge dessa bilder är fotade under andra halvlek med Canon EOS 1D + EF 85 f/1.8 på bländare 1.8, ISO 800 och 1/250 respektive 1/320 sekund i slutartid. Det var helt enkelt för mörkt för mitt 70-200 f/4 under andra halvlek...

Fotboll
Fotboll

Canikon

Min Canikon! Canon 550D + Nikon 55mm f/3.5 Micro-Nikkor-P (med adapter för att passa EF-fattningen). 

Imorgon ska jag (om det är hyffsat väder) fota fotboll! Det är seriepremiär för Div.6 Norra Skåne och Bjärnum möter Vittsjö hemma på konstgräset. Vi får se om det dyker upp bilder redan imorgon (tveksamt då matchen inte börjar förrän 19.00 och alltså är slut ca 21.00), men om de inte gör det så kommer det bilder på lördag åtminstone.

Jag

Skogen

Idag har det regnat. Visserligen är det kanske inte så roligt när det regnar, men det behövs ju faktiskt lite regn då och då. Förhoppningsvis så får växtligheten lite extra fart av regnet!

Bilderna är från i förrgår. Längst ner i inlägget är en karta där ni kan se området där bilderna är tagna.

Skogen
Skogen
Skogen
Skogen
Skogen
Skogen
Sjö
Sjö
Skogen
Skogen

Visa större karta

Blommor

Lite bilder på blommor som jag fotade igår!

Blommor
Blommor
Blommor
Blommor
Blommor
Blommor
Blommor

Vitsippor och strömavbrott

Idag har det verkligen varit vår! Nästan 18 grader i skuggan som varmast och solen har skinit hela dagen! Så, idag har jag faktiskt varit ute och fotat lite! Jag hittade bland annat lite vitsippor nere vid sjön när jag och mamma var ute och gick! Vitsippor känns verkligen som vår. Nu är bilderna på vitsipporna inte de allra bästa eftersom vi hittade dom precis när vi skulle hem igen, så jag tog bara några snabba med mitt 70-200 som råkade sitta på kameran just då. De ser lite konstiga ut också med sina små blad, men de blir kanske större så småningom.

En stackars liten blåsippa får avsluta inlägget. Den står dock under några buskar (väldigt svåråtkomlig) i vår trädgård.

En mindre rolig sak som inträffat idag är att vi har haft strömavbrott i ungefär fyra timmar i eftermiddag/kväll. Strömmen försvann lite efter klockan 15... Dessutom gick 3G-nätet ner samtidigt, så allt jag hade var en väldigt väldigt långsam edge-uppkoppling i mobilen (alla andra surfade ju säkert på samma nät, så det gick långsammare än vanligt på edge). Efter några timmar gick edge-nätet också ner och det gick då varken surfa, ringa eller smsa längre. Som tur var så kom ju strömmen tillbaka till sist, men det är så jobbigt när man inte alls vet När den kan tänkas komma tillbaka! Hade man haft otur så hade den ju kunnat vara borta mycket längre. Det var i alla fall ett ganska stort avbrott, 15000 hushåll enligt NSK. 

Jag har en hel del bilder till från idag att lägga upp, men jag sparar dem till de kommande dagarna!

Vitsippor
Vitsippor
Vitsippor
Blåsippa

Fyra saker plus lite annat

Malmö
Bild från Malmö 3e februari 2011. Ja, det är kanske lite tråkigt med selektiva färger såhär, men men...

Fyra saker ni (kanske) inte visste om mig:
  1. Jag dricker inte alkohol. Nej, inte ens lite. Det har helt enkelt aldrig känts lockande.

  2. Jag pluggar till IT-drifttekniker i Hässleholm, men har tidigare läst Spelprogrammering på BTH i Ronneby, men hoppade av efter två år.

  3. När jag är hemma har jag nästan alltid svarta mjukisbyxor (förutom på sommaren), men jag har aldrig på mig dom ute/i skolan osv.

  4. Jag tycker att shoppa kläder är bland det tråkigaste som finns.

För övrigt tänkte jag bara berätta att jag idag och igår har suttit och börjat koda ihop en liten hemsida, så förhoppningsvis så kommer www.superskarp.com snart faktiskt leda till en riktig sida! Det kommer antagligen dröja några veckor innan sidan är färdig (för jag kodar allt för hand och lär mig efterhand som jag jobbar med sidan), men det kommer givetvis ett inlägg här på bloggen när sidan är färdig så att ni kan kika in!

Ytterligare en nyhet som är lite mindre intressant: Jag ska klippa håret imorgon! Verkligen på tiden om man säger så, haha.

En blomma i fönstret

Jag har inte så mycket att skriva här. Jag har suttit och kollat på husvagnar ganska länge nu. Ja, husvagnar! Haha. Airstreams närmare bestämt. En sån skulle jag vilja ha! Gärna någon av de allra minsta. En äkta amerikansk klassiker som verkligen sticker ut ur mängden! Tänk att åka iväg helt själv, eller tillsammans med (en framtida) flickvän, i en bil och dra en liten Airstream efter den och köra genom hela USA, eller genom Europa, och fota, fota, fota!

Blomma

Lite grönt

Idag har det varit grått och tråkigt väder, men ganska varmt, uppåt 14-15 grader. Jag längtar tills det börjar bli lite grönt på träd och buskar!

Jag börjar inlägget med ett kort filmklipp från igår, och sedan två bilder från igår, och den sista är från idag.Träd
Gräslök
Mossa

Katastrofal uppdatering

Oj oj oj, det känns som att jag slår rekord i längsta blogg/foto-uppehåll var och varannan vecka nu för tiden! Vi får se hur länge det håller i sig... Inte så länge till hoppas jag! Trots total avsaknad på uppdatering så har det ändå trillat in en del kommentarer och besöksstatistiken ser inte sååå dålig ut, och det är ju positivt i alla fall.

Hur som helst, idag har det eldats lite grenar som samlats ihop från tomten. Pappa eldade och jag fotade. Det påminner mig lite om mitt första riktiga inlägg här på bloggen från maj 2010. Kan nog påstå att jag gillar den gamla bilden mer än dagens bilder, men idag fotade jag med mitt 35mm, och i inlägget från maj använde jag mitt 85mm, så det var lättare att isolera elden på den gamla bilden. 

Eld
Eld
Eld
Eld
Eld


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0