Mer foto i skogen

Gårdagens inlägg hade temat "Gult" och idag kör vi vidare på färgtemat med "Grönt"! Detta är alltså bilder från igår, och fler kommer det att bli. Jag har några fler färgbilder och sedan en hög med svartvita bilder också, så det blir nog i alla fall två inlägg till med bilder från igår. Man får ju spara ihop till några inlägg när man får möjlighet, för det är ju inte så roligt fotoväder varje dag precis... Dessutom hade det blivit på tok för många bilder att lägga upp i ett enda inlägg. 

Skogen
Skogen
Skogen
Skogen
Skogen

Foto i skogen

Del 1 av ??...

Idag var jag och mamma ute och gick en runda i skogen, och kameran följde såklart med! Förra gången gick det inte alls bra... blev nästan bara dåliga bilder, men idag hade vi gott om tid, så idag blev det desto fler bilder. Har redigerat 26 stycken, så nu har jag bilder så att det räcker till inlägg några dagar framöver, haha.

Detta första inlägg får gå under temat "Gult". Trots att det flera nätter för ett tag sen frös så sitter det fortfarande kvar en hel del blad på träden som ni kan se!

Som ni också kan se så hittade mamma lite trattkantareller, men eftersom vi inte hade någon påse eller korg att ha dom i så fick vi lägga dom i min kameraväska... Det blev tyvärr inte så många, men ändå, alltid roligt att hitta kantareller! 

Träd
Träd
Träd
Träd
Träd
Svamp

Som sagt...

Ja, som sagt så blev det så klart regn och allmänt tråkigt väder idag när jag var ledig, så något fotande har det inte blivit idag. Istället har det blivit en hel del The Sims 3-spelande idag, haha. Man är ju inte direkt bortskämd med många spel när man kör Mac, men The Sims funkar i alla fall bra på Mac också.

Bild från igår.

Gren

Spegel

Imorgon ska det regna. Varför är det kasst väder när jag har tid att fota, och fint när jag inte har tid?

Spegel
Spegel

Ojoj vart tog inspirationen vägen?

Oj! Nu har det gått några dagar sedan senaste inlägget! I helgen har vädret inte varit det bästa, och igår, då det faktiskt var väldigt fint väder, satt jag inne och jobbade på en "rapport" som ska vara klar idag. Idag har det också varit fint väder, hela dagen! Tyvärr så har jag först varit i skolan, och nu ska jag strax skriva färdigt rapporten. Meeen jag smet ut en snabb runda i trädgården för en stund sen (vart annars?! haha) och tog några snabba bilder.

Imorgon är jag ledig, så då har jag hur mycket tid som helst till att fota. Antagligen blir det skitväder bara för det... 

Det får bli dessa två bilder sålänge, får se om jag får mer tid att gå igenom bilderna och fixa med dom lite senare ikväll! 

Äpple

Blad

I morse / i eftermiddags

Nu vill jag bara först och främst påpeka att dehär är snabba bilder tagna ut genom fönstret, precis som gårkvällens snöbilder. Jag hade inte mer än ett par minuter på mig att fota i morse innan jag skulle iväg. Bilderna är dessutom oredigerade och inte genomtänkta alls. Det var bara till för att jämföra hur det såg ut i morse med hur det ser ut nu i eftermiddag, och är inte tänkta att vara bra bilder.

På vägen hem från skolan idag var det väldigt växlande väder. Först regnade det när jag gick på bussen i Hässleholm. Några minuter senare snöade det... och när jag kom fram till Bjärnum var det strålande solsken och blå himmel! Hoppas att resten av snön försvinner snart och att det väntar minst en, helt två, månader innan det snöar igen...

I morse:
Snö
Samma vy från eftermiddagen:
Snö
I morse:
Snö
Samma vy från eftermiddagen:
Snö
I morse:
Snö
Och igen, samma vy från eftermiddagen:
Snö
En avslutande jämförelse... I morse:
Snö
På eftermiddagen:
Snö

Snö...

Nu har det minsann snöat en del här nere i Skåne! Usch och fy för det. Visst, tittar man ut genom fönstret just nu så är det ganska fint, men jag vet hur trött man blir på det väldigt fort. Dessutom är det bara till besvär, halt på vägarna och skotta uppfarten osv. Nej, snön får gärna vänta tills mitten av december, och sedan ligga kvar en vecka efter nyår och sedan försvinna tycker jag!

Bilderna tog jag bara lite snabbt ut genom fönstret... orkade inte byta objektiv eller något, så det blev 85mm'aren. Första bilden: iso6400, 85mm, f/1,8, 1/15s handhållet med stöd mot rutan. Andra bilden: samma, fast iso 12800... det är ju mörkt ute! Detta är i alla fall två bilder jag inte hade kunnat ta med min gamla 1D med acceptabelt resultat!

Snö
Snö

Nyheter från Apple

Alldeles nyss avslutades Apples presskonferens där de visade upp en del nyheter. De stora nyheterna de visade var:
Den nya MacBook Air verkar vara väldigt trevlig! En mer bärbar bärbar dator får man leta efter! Hade gärna bytt ut min nu två år gamla MacBook mot en 11" MacBook Air. 

Nya OS X verkar också intressant. Kommer helt klart uppgradera till det när det släpps till sommaren.

iLife bryr jag mig inte om särskilt mycket då det enda programmet jag använder är iMovie, och inte ens det använder jag så hemskt mycket att de nyheter som presenterades skulle få mig att uppgradera.

App-store för Mac kan bli intressant. Är dock rädd att det kommer att komma en massa skräpprogram. Hade dock varit najs med en Facebook-app till exempel. 

Air
Lion
iLife

Lightroom 3

Idag fick jag äntligen serienumret till Lightroom 3 som jag köpte (fick studentrabatt, så det kostade ca 1000kr istället för 3000kr). Tyckte det var bäst att faktiskt köra programmet lagligt. Antagligen kommer Lightroom användas till att redigera 90+% av mina bilder framöver, så det kommer att användas en hel del. Det är mycket smidigare och snabbare än att köra Bridge+Photoshop när man bara behöver göra vanliga RAW-justeringar. 

Jag funderar på om jag ska göra ett litet videoinlägg och visa Lightroom för er som inte vet vad det är eller hur det fungerar. Problemet är bara att jag själv är ganska mycket nybörjare på programmet, så jag kan inte använda det fullt ut själv än. 

Kortfattat så är programmet till för att sortera/katalogisera bilder (genom betygsättning, taggar och andra markeringar) och framkalla RAW-filer. Man kan även skriva ut, göra bildspel eller bildvisningshemsidor. Om man har ett välskött bibliotek av bilder så går det mycket lättare att hitta gamla bilder och behandla stora bildmängder, så om man ofta gör stora fotojobb (det gör inte jag...) så är Lightroom ett grymt program! 

Lightroom
Lightroom

Dåliga bilder...

Idag var jag och mamma ute och gick en runda i skogen, och jag hade såklart med kameran och fotade lite. Det var längesen det blev såhär många dåliga bilder! Fokusen blev fel på ovanligt många - autofokus är inte alltid så bra som många tror. Manuell fokus hade i och för sig inte heller fungerat, inte med 550D'n, för sökaren är på tok för liten/dålig. Dessutom hittade jag inte så mycket motiv som blev bra på bild heller. En skog kan vara väldigt fin när man själv är där och går, men på bild ser det inte alls lika fint ut.

Tre små bilder fick ändå komma med i inlägget, ett fint träd, en groda som mamma hittade och ett självporträtt taget i speglingen från garagefönstret. 

Vill också passa på att tacka alla så hemskt mycket för kommentarerna på förra inlägget! Verkligen roligt att få så många fina kommentarer! Tack! :D

Träd
Groda
Jag

Konstgjort regn

Blomma
Spray
Spray

Mer höst

Idag har jag klippt gräset! Förhoppningsvis för sista gången i år, men om det blir varmare igen några veckor så fortsätter det väl växa lite till. 

Jag måste verkligen köra iväg någonstans och fota! Det börjar bli tråkigt att fota här hemma, och precis som många gånger förr är alla dagens bilder tagna från trädgården här hemma... det börjar bli tjatigt för er också antar jag? 

Traktor

Flygplan
Blad
Blad
Tomater
Blomma

Mamma fyller år!

Idag har vädret varit bra, men jag har inte hunnit fota. Gick upp sent, städade lite, satt lite vid datorn, var i skolan och kom hem klockan sex, och då kom farmor och farfar hit och var här till tio. Så det har helt enkelt inte blivit tid till att fota tyvärr. Nu är jag åtminstone nästan helt frisk igen! Hoppas jag kan fota lite i helgen i alla fall!

Mamma fyller år idag! Hon fick bland annat en Barcelona-tröja med nr 10 och med "Kerstin" tryckt på ryggen (fotbollströja alltså, hon och resten av familjen är Barcelonafans). 

Bilden är från den 10e, tagen på vägen till sågverket jag fotade på då, bara några hundra meter hemmifrån.

Skog

Sjuk

Jag blev sjuk igår. Ont i halsen och feber. Känner mig lite bättre idag, så jag hoppas jag är mer eller mindre frisk redan imorgon. Som tur är hade jag ingen föreläsning i skolan idag, så jag har bara varit hemma och tagit det lugnt.

Bild från iPhonen, sedan rejält uppljusad (den var nästan helt svart från början) och konverterad till svartvitt. Tagen i sängen i morse. Kan faktiskt tycka att det extrema bruset från telefonen (inget extra brus alltså) blev ganska snyggt.

jag

Höstfärger

Visst är höstfärger underbara när solen skiner!?

I morse hade jag tyvärr inte tid att fota innan jag skulle iväg, vilket var väldigt synd för det var så fint med all dimma och daggen i gräset som lyser så fint! Såg ett spindelväv i staketet som var fullt av små droppar på med solen som lyste bakom det! Hade blivit bra på bild tror jag, men hade som sagt inte tid att fota det. Bilderna i detta inlägget är från igår.

Träd

Blad
Blad

Sågverket

Första gången på länge som jag gjort mer än ett inlägg på en och samma dag! Woho! Det har varit jättefint väder idag, så jag var ute och fotade lite nyss. Jag gick bort till det gamla sågverket som håller på att plockas ner. Det finns massor av rosta detaljer och förfallna byggnader där! Ganska roligt ställe att fota på faktiskt. 

För övrigt så har min 30-dagars testversion av Lightroom tagit slut nu, så nu har jag laddat ner en 30-dagars testversion av Photoshop+Bridge istället... och det är nu man märker att Lightroom är mycket smidigare. Ingen av dessa bilder har någon bildbehandling i Photoshop förutom förminskning och skärpning, allt annat är gjort i Camera RAW, och allt detta hade gått utmärkt att göra i Lightroom! Det hade dessutom varit mycket enklare att spara bilderna (jag hade inte behövt förminska och skärpa bilderna en och en manuellt), så det hade gått snabbare i Lightroom också. 

Sågverket
Sågverket
Sågverket
Sågverket
Sågverket
Sågverket
Sågverket
Sågverket

Dagg

Dagg i gräset i morgonsolen är så fint! Tyvärr var jag inte uppe så tidigt idag, så dessa bilderna är fotade ganska sent på förmiddagen. Ville sova länge idag eftersom jag var iväg hela dagen igår, åkte 8.30 och kom hem nån gång efter 23, och hjälpte min moster att flytta. Var gaaanska trött när jag kom hem igårkväll, men satt såklart ändå uppe nån timme vid dator för att läsa ikapp en del av det jag missat under dagen!

dagg
dagg
dagg

Svartvitt igen

Lite fler bilder från igår, denna gång i svartvitt. Även dessa är fotade med min 1D. Jag vill också lägga till att jag har lagt på en del brus på bilderna i Lightroom, bilderna är i princip brusfria från början. Alla bilder, både i gårdagens inlägg och i detta, är fotade med mitt 35mm f/2.0 på bländare 2, om någon skulle undra.

Idag har det regnat så gott som hela dagen, så jag har inte fotat något idag tyvärr. Jag har ganska länge varit inne i en period där jag vill fota, men inte vet vad eller var jag ska fota, jag vet bara inte vad jag ska göra åt det problemet...

Dessutom är jag lite rädd att min blogg är lite för opersonlig och enformig. Jag skriver sällan om mig själv, jag lägger inte upp "egobilder", och mina motiv är inte så blandade eller intressanta för det mesta. 

Vad skulle ni läsare vilja se mer av i bloggen?

Blad
Blomma
Blad
Staket
Staket

Gammal och dålig, men rolig!

Ja, ungefär så kan man sammanfatta min gamla Canon EOS 1D. Den kom ut 2001. Den är alltså 9 år gammal! Ganska hög ålder för en digital systemkamera. Jämfört med min 550D är den sämre på det mesta, men bättre på några punkter:
  • Snabbare autofokus
  • Snabbare seriebildstagning
  • Bättre byggd
  • Bättre sökare
  • Större sensor (1,3x crop)
  • ROLIGARE!
Bildkvalitén är inte så rolig, LCD'n är ett skämt med sina 120.000 bildpunkter på en 2" skärm... Den är stor och klumpig och den har givetvis inga moderna funktioner som live-view eller filmning. Men den är roligare att fota med! Tror det har mycket med känslan att göra. Den känns rejäl, och ljudet när man tar en bild är så mycket bättre. Den större sensorn gör en del också. Det är inte fullformat, men den är i alla fall större än på en 550D.

Jag var alltså ute (i trädgården som vanligt, i sånthär tråkigt grått väder vill man inte gå längre än så) och rastade min 1D igen. Den behöver komma ut och fota lite då och då! Här kommer ett gäng färgbilder. De svartvita får ett eget inlägg senare idag eller (mest troligt) imorgon!

Blad
sallad
Blad
Blad
Blad
Blad
Blommor

Problem med blogg.se

Idag har det varit en hel del problem med blogg.se som flera av er kanske märkt. Vissa bloggar gick inte att komma in på, andra laddade jättesegt medan andra fungerade utan problem. Lite senare fungerade en del av de bloggar som tidigare inte fungerade, och tvärt om. Det har hur som helst märkts på statistiken på min blogg, då jag trots att jag la upp ett nytt inlägg igårkväll inte har fler besökare idag än de senaste dagarna då jag inte uppdaterade... Nu verkar allt fungera som det ska igen iaf!

Lägger upp två bilder till från Hässleholm igår. En staty på en gågata, och en staty framför tingshuset.

Staty
Tingsrätten

Hässleholm

Som vanligt så har det inte blivit mycket fotograferande, och när jag väl fotar lite så blir det inte precis bra. Idag bjuder jag i alla fall på några bilder från stationen i Hässleholm. Jag hade bara en föreläsning idag mellan 13.15-15.00, men eftersom det inte går bussar som passar bra just då måste jag åka från Bjärnum 11.11, så jag har ca 1h 45min i stan att försöka roa mig... så jag tog med kameran! Jag måste ju lägga upp nånting nångång här på bloggen, annars försvinner ju alla prenumeranter.

Stationen
Stationen
Stationen
Stationen
Stationen
Stationen


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0