Lite mer fäger

Här får ni resten av färgbilderna från igår! Visst är det trevligt med färg ibland? Det är ju fortfarande ganska färglöst och tråkigt, så jag längtar fortfarande till våren när det blir mer färger ute! För en stund sedan så snöade det ute, så vi får vänta ett tag till på våren är jag rädd, men imorgon är det åtminstone februari! Ett steg närmare våren. Jag har två svartvita bilder från promenaden också, får se om de kommer upp ikväll eller imorgon. 

För att helt byta ämne... På torsdag öppnar Scandinavian Photo sin nya butik i Malmö på Östra Förstadsgatan 44 klockan 8.30. Jag hade tänkt åka ner dit och kolla in den nya butiken då eftersom jag inte har någon skola på torsdag! Dessutom kommer där vara flera företag som visar upp sina produkter där, och en del specialerbjudande under invigningsdagarna (torsdag & fredag). Inte för att jag lär köpa något... men ändå!

Färger
Färger
Färger
Färger
Färger

Lite färger!

Vad är detta? Ett inlägg utan svartvita bilder? Ja, faktiskt. Av de 12 bilder jag har valt ut från dagens promenad är 10 i färg! Tack vare att solen har varit framme idag så tyckte jag att det kunde vara trevligt med lite färg som omväxling från allt det svartvita. Jag använde dessutom mitt 85mm f/1.8 istället för mitt 35mm för att få ett tightare utsnitt än vanligt. Som vanligt sparar jag en del bilder till imorgon istället för att lägga upp alla på en gång, haha. 

Nu i eftermiddag så har jag, mamma och pappa varit hemma hos farmor och farfar för farfar fyller år imorgon. Jag tog med kameran för jag tänkte fota lite fåglar i trädgården, men när vi hade fikat klart så var det för mörkt för att fota... så det får jag göra någon annan gång!

Färger
Färger
Färger
Färger
Färger

iPhonebilder i brist på annat

Jag, jag sa i förrgår att jag skulle göra ett jämförande test mellan min 550D och 1D igår, men det blev inte av. Däremot försökte jag idag, men det blev inte så bra... Eftersom 1D'n är mycket högre så blev bildutsnittet väldigt annorlunda, och trots att jag försökte matcha brännvidderna (olika stora sensorer) så skiljde det ganska mycket mellan bilderna. Dessutom var mitt testmotiv inte det bästa... Får se till helgen om jag gör om det på nåt bättre sätt.

Himmel
Solnedgång, fotad genom fönster på ovanvåningen.

Canon
Min 1D + ef 85mm f/1.8 USM och 550D + ef 70-200 f/4.0 L USM

ISO 6400 raw+jpeg

Här kommer en snabb liten jämförelse mellan RAW och JPEG på iso 6400 från min Canon 550D. Bilderna är tagna med en 70-200 f/4 L USM på 126mm, bländare 4 i raw+jpeg-läge. Utsnittet i 100% är tagen från bildens högra kant. Jag drog upp färgbrusreduceringen på raw-bilden från 25 till 50, i övrigt är bilderna helt orörda.

Jag hade tänkt försöka göra en jämförelse mellan 550D och 1D imorgon.

Hela
100%

Tryckeriet del 2

Här kommer ytterligare lite detaljbilder från tryckeriet. Det är, trots en hel del lysrör i taket, ganska mörkt där inne och jag fick hålla mig på iso 800-6400 beroende på vilket objektiv jag använde (tog några med mitt 70-200 f/4 L där iso 6400 behövdes).

Jag fotade i RAW+jpeg (normalt sett fotar jag bara i RAW, men fotade jpeg samtidigt för att pappa skulle kunna kolla igenom bilderna snabbt och lätt och välja ut vilka bilder som ska vara med i kalendern). Jag testade att jämföra några bilder på höga iso, och RAW-filerna ser väldigt mycket bättre ut! Jag tror jag ska göra ett inlägg där jag gör en jämförelse mellan RAW och Jpeg, både på låga och höga iso. Funderar även på att göra en jämförelse mellan min 550D och min gamla 1D för att se hur stor skillnaden i bildkvalité är (även där på både låga och höga iso).

Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri

Nilssons Tryckeri

Idag var jag på pappas jobb, Nilssons Tryckeri här i Bjärnum, och fotade lite bilder på personalen samt detaljbilder på maskiner och prylar till en kalender de gör varje år och skickar ut till sina kunder. Jag lägger inte upp några bilder på personalen här eftersom de flesta inte ville bli fotade alls, men några detaljbilder kommer här i alla fall, och några till kommer imorgon.

Titta, den första bilden är i färg! Haha, det har varit en hel del svartvitt här på bloggen det senaste, och det kommer det nog att vara även ett tag framöver, tills dess att det börjar bli mer färgrikt ute! Men, en färgbild fick det bli i alla fall!

Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri
Tryckeri

Födelsedagen

Bilderna jag tog idag måste ha varit de sämsta på länge... Men jag tog inte så värst många... ingen i min familj är särskilt glada över att stå framför kameran precis, haha, så därför blev det inte många bilder att lägga upp här på bloggen. Kameran har problem att fokusera när det är mörkt (vilket det är inomhus, även på dagen) och vitbalensen är krånglig med både kallt fönsterljus och varmt glödlampeljus blandat. Nåja... Ni får en småsuddig och ful bild på mig själv och en på några tulpaner! Fick en fin liten orkidé också som jag tänkt fota nån annan dag lite mer ordentligt!

Själva födelsedagen då? Mjo, födelsedagar är inte så speciella som de var när man var yngre, men det har väl ändå varit en helt okej dag. Farmor och farfar och min faster och hennes man var här och åt middag och fikade, och det var ju trevligt! Träffar inte dom så ofta lixom.

Presenterna bestod av: Två tjocka tröjor, deodorant, pengar och blommor. Det är alltid så svårt att komma på något att önska sig! Dessutom hade jag samma problem vid jul, och det har ju bara gått ungefär en månad sen dess, så jag har inte kommit på så mycket mer sen dess...

Jag
Tulpaner

23!

Herregud, är jag sååå gammal? 23? Japp! Idag är jag det, för jag fyller år! Det känns lite konstigt, för jag tycker det låter så gammalt, 20-21 hade varit mer lagom tycker jag, haha. 

Det fick bli en gammal bild i detta inlägget, har inte fotat något än så länge idag, men ska försöka ta några bilder i alla fall! Dyker eventuellt upp lite bilder från idag ikväll. 

Självporträtt

Snart blir det kallt igen

Än så länge är det fortfarande plusgrader ute, men från och med imorgon ska det bli minusgrader igen... En hel del snö och is har hunnit smälta under de senaste dagarna i alla fall med temperaturer uppåt 5-6 grader och en del regn. 

Jag har egentligen ingenting att skriva här, men jag tänkte passa på att tipsa om en fototävling på cyberphoto. Klicka här för att komma till blogginlägget med tävlingen! Temat är vinter, sista dag att skicka in bild är den 31a januari och priset man kan vinna är en Canon ixus 1000 HS

Träd
Väg

Ett slaskigt Bjärnum

Idag tog jag och mamma en promenad. Jag tog såklart med kameran och tog några bilder. Det känns som om jag skulle behöva nån ny miljö att fota, för jag börjar bli lite trött på samma gamla tråkiga Bjärnum.

Jag har nog ett litet hål i min vänstersko också, för vatten rann mer eller mindre rakt in! Var dyngsur och kall om foten... Ja, ni ser ju på sista bilden hur vägen såg ut på en del ställe, haha. Ganska mycket snö och is, en del barmark och en del vattenpölar.

Bjärnum
Bjärnum
Bjärnum
Bjärnum

Sista från Hässleholm

Här kommer då de sista bilderna från Hässleholm som jag tog tidigare i veckan. Alla dessa bilder är också tagna på/vid stationen. Samtliga bilder från Hässleholm är fotade med Canon 550D + EF 35mm f/2.0. 

Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm

Snöskottning


Jag har varit ute och skottat blötsnö idag! Det var ganska tungt! Egentligen är jag inte klar än, för hela uppfarten är kvar att skotta, men jag tar en paus nu åtminstone.

Filmad med en gammal kompaktkamera, Canon ixus70, genom ett fönster på ovanvåningen. Kvalitén är inte den bästa och filmen är underexponerad.

De sista bilderna från Hässleholm lägger jag upp lite senare idag.

Svartvitt från stationen i Hässleholm

Här kommer några fler bilder från Hässleholm. Denna gången från gångbron över järnvägsspåren på stationen som jag går över på vägen till/från skolan som ligger precis på andra sidan järnvägen sett från där bussarna stannar.

Sitter för övrigt i skolan nu och har slutat, men väntar på bussen som inte går än på 50 minuter. Det ska bli skönt med helg nu, även om denna veckan inte precis har varit särskilt jobbig. Det har varit många korta föreläsningar. Tyvärr har de varit utspridda över hela veckan, så jag har inte varit helt ledig någon av dagarna. Det som tar tid är ju att ta sig till och från skolan med 20min busstur + väntetid, som idag när jag får vänta ungefär en timme på bussen hem. 

Ja, jag vet att alla bilder utom den första är suddiga av skak- och rörelseoskärpa, men jag tycker att bilderna fungerar ändå.

Har lite fler bilder att visa, kommer ett inlägg till, förmodligen imorgon. 

Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm

Svartvitt från Hässleholm

Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm
Hässleholm

Äntligen har jag tagit några bilder!

Det blev inte så många bilder tagna, 52st totalt, och det blev kanske inte världens roligaste bilder. Men vem har sagt att bilder måste vara roliga? Hur som helst så var det skönt att fota lite igen!

Den lilla fotorundan tog jag efter skolan i Hässleholm idag eftersom vi bara hade en kort föreläsning och slutade tidigt. I detta inlägget blir det tre bilder i färg (resten är svartvita, för svartvitt fungerar så mycket bättre i denhär typen av miljö tycker jag), och dessa är nog bland de sämre bilderna från dagen i mitt tycke. Det kommer ytterligare 2-3 inlägg med bilder från idag framöver!

Snö
Kran
Buss

Imorgon...

Imorgon hade jag minsann tänkt ta med kameran till skolan eftersom jag slutar klockan 12, så kanske jag kan ta några bilder! Det behövs verkligen... Jag klagar själv hela tiden på att jag inte uppdaterar bloggen (eftersom jag inte fotar) men saken har som ni inte märkt blivit bättre än, men det kommer att bli bättre, åtminstone när våren närmar sig och det blir ljusare och varmare ute! 

För övrigt så vill jag ha denna kamera:

x100

En Fujifilm Finepix X100. En kamera med aps-c sensor (alltså lika stor som de flesta enklare systemkamerorna, tex min Canon 550D), fast 23mm f/2.0 objektiv (motsvarande 35mm på en fullformatssensor) och manuella kontroller: Slutartidsratt (den högra på bilden) och bländarring på objektivet. Den har också en hybridsökare, alltså både optisk och digital sökare i ett. 

Jag skulle verkligen vilja ha en sådan kamera, med manuella kontroller (det jag möjligtvis saknar är ett bra sätt att fokusera manuellt, tex en mätsökare á la Leica M) och en bra sökare! Givetvis skulle jag helst ha en riktig digital mätsökarkamera, Leica M9, men dom kostar ju så förbaskat mycket! X100 kommer inte direkt att bli billig heller, 1000-1200 USD pratas det om, men det är ju ändå klart billigare än de 7000 USD som en M9 kostar. X100 väntas komma ut i mars/april.

Slask, regn och dimma

En dag som denna känner jag mig extra omotiverad att gå ut för att fotografera. Det hade säkert kunnat bli en del häftiga bilder i dimman, men med regnskurar lite då och då och en massa slask överallt... njäe... jag stannar nog inne.

Bilderna tagna med en iPhone 3GS med appen Instagram. Om någon undrar så heter jag "sebastianskarp" på Instagram. 

Snö
Snö

Kamerasidor

Ja, nu har det gått några dagar sedan senaste uppdateringen igen. Det är så det är, och det är så det kommer att vara ett tag framöver tyvärr... 

Jag hade i alla fall tänkt tipsa om lite olika kamerasidor, eller vad man nu ska kalla dem. På dessa sidor kan ni alltså läsa om kameror och objektiv. Recensioner, rykten, nyheter osv. Alla sidor utom den sista fungerar som bloggar och går alltså bra att prenumerera på via bloglovin'!

Har ni några tips på någon bra sida med nyheter, recensioner och liknande? Skriv en kommentar med adressen i så fall!

Kamera

DPReviewhttp://dpreview.com - Detta måste vara en av de äldsta och mest kända kamerasidorna på nätet! Här hittar ni nyheter om mer eller mindre alla kameror som släpps samt recensioner av en hel del kameror och objektiv.

Canonrumorshttp://www.canonrumors.com - En sida som främst inriktar sig på rykten om kommande kameror och objektiv från Canon, men det dyker även upp en eller annan recension då och då.

Nikonrumorshttp://nikonrumors.com - Motsvarande sida för rykten om Nikons produkter. 

Photorumorshttp://photorumors.com - Ryktessida som berör alla (åtminstone de stora) kameramärkena. 

The-Digital-Picturehttp://www.the-digital-picture.com - En sida med recensioner av i princip alla kameror och objektiv från Canon. Även en del andra objektiv (för Canon) från Sigma, Tamron, Tokina och Zeiss recenseras.Grill

Grillpremiär för i år! Det går alldeles utmärkt att grilla mitt i vintern, även om det inte blir lika ofta som på sommaren.

Grill
Grill
Grill
Grill

2011

Något fyrverkerifotande blev det inte vid midnatt då det regnade och blåste rejält ute. Det har varit plusgrader hela dagen, så en del snö har smält bort, men inte tillräckligt mycket. Eftersom det är en klar himmel lär det bli minusgrader inatt och då lär det bli väldigt halt på vägarna! Jaja, jag ska inte köra någonstans varken idag eller imorgon.

På måndag börjar skolan igen. Jag hade inte sagt nej till ytterligare en veckas ledighet, men det är åtminstone bara eftermiddagsföreläsningar, och bara måndag-onsdag, så det är inte sååå farligt ändå.

Två bilder från igår får avsluta detta inlägg:

Jag
Nypon


bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0