Hässleholm 15e augusti

Jag kom precis på att jag aldrig lag upp bilderna jag tog i Hässleholm den 15e augusti (dagen jag var i Malmö). Tåget från Malmö blev ju försenat så att jag fick vänta på bussen till Bjärnum i Hässleholm i nästan en timme, så jag gick runt och fotade lite. Nästan inget folk ute på stan då alla butiker var stängda.


En liten del av karnevalståget

Jag vet. Dålig uppdatering... 

Hur som helst, här är några bilder från karnevalståget förra helgen här i Bjärnum. Men ärligt talat, utan att höra dialogerna mellan personerna på de olika vagnarna så försvinner det roliga... En del musikuppträde, sketcher och porträttering av aktuella nyhetshändelser (tolkade på ett komiskt sätt) består karnevalståget av.

Bilder från förra årets karnevalståg hittar ni här. Ärligt talat är de bilderna bättre. Fotade med 35mm då vilket fungerade bättre. 

Jag fotade med mitt 70-200, vilket inte var optimalt. Skulle nog faktiskt föredragit ett något sämre objektiv med större omfång (18-200) för att kunna få med hela vagnarna när de rullade förbi, men ändå kunna zooma in lite närmre när det behövdes.


Håkan Juholt

En del gamla bilar körde med i tåget mellan "ordinarie" vagnar.

Två bönder som klagade på att Verumsvägen liknade en "päreåker" (den vägen är i väldigt dåligt skick och den är väldigt guppig att köra på!)

Boende på äldreboende klagar på att de inte får något kaffe

Kungen sprang runt och jagade flickor...

...men försökte övertyga Silvia att "det är inte som det ser ut".

Tågkonduktör som slängde av 11-åringar från (karnevals)tåget.

Sång och dans

Fotbollssuportrar går runt och slänger knallskott

Min bror på äldreboendet Nybo har det fattigt och tråkigt medan kompisen på Kumla har det hur gött som helst.

Eh... Pridefestivalen?

Bjärnum - Hjärsås : 3 - 0

Här nedan kommer ett urval av urvalet av bilderna jag tog i förrgår när Bjärnum (blått) mötte Hjärsås (rött) och vann med 3-0. Det är minsann inte lätt att fota fotboll när det är halvmörkt. Mitt 70-200 fungerade som vanligt bara i första halvlek då det var för mörkt under andra halvlek, vilket tvingade mig att använda mitt 85mm f/1.8 istället.


Leica

Ja, jag vet att det inte är första (och förmodligen inte den sista) gången jag tjatar om att jag vill ha en Leica M. Eller gärna två. En analog och en digital! Dessa fina (speciellt M7'an, M9'an är grå vilket inte är så snyggt, M7'an är silverfärgad) står inne på Rajala i Malmö. Någon rik människa som vill köpa åt mig? Haha. 

Jag hade tänkt lägga upp några fotbollsbilder här idag, men jag har inte hunnit reigera dem idag. Men imorgon kommer det förhoppningsvis upp några bilder här.


Malmö Stadsbibliotek 15e augusti 2011

Här nedan hittar ni några bilder jag tog på Malmö Stadsbibliotek i måndags. Önskar bara att jag haft en rejäl vidvinkel också (alla bilder är fotade med 35mm med min 550D).

Idag har jag fotat en fotbollsmatch, och håller just nu på att importera bilderna från den. Det kommer eventuellt upp några bilder från matchen imorgon. Tyvärr regnade det första halvtimmen, och var väldigt mulet och mörkt under hela matchen, så jag fick fota på ganska höga iso, vilket inte är så roligt med min gamla 1D... Hoppas att jag fick några vettiga bilder ändå. Bjärnum vann åtminstone med 3-0 vilket var roligt!


Bilar i Malmö 15e augusti 2011

Jag tog några bilder på lite bilar i Malmö också, både några coola (Porschen och Ferrarin) och några mindre coola. Kanske inte världens roligaste bilder, men... Imorgon lägger jag nog upp bilderna från Stadsbiblioteket tror jag. Häftigt ställe att fota på!


Blandade bilder från Malmö den 15e augusti 2011

Idag har jag varit i Malmö igen och gått runt och fotat lite (och kikat in i några fotobutiker, som vanligt). Egentligen skulle Ottilia följt med, men så blev det inte... så jag gick runt själv. Men jag tror nog att jag fotar bättre när jag är själv än om jag går med någon. Många bilder blev det i alla fall! När bilderna var utvalda och redigerade hade jag 33 bilder! (Av totalt ca 140 fotade). Jag kommer dela upp dem i fem inlägg, varav detta är det första (blandade bilder). Sedan kommer också: Bilar, Stadsbiblioteket, Kameror och sist med inte minst Hässleholm... (mer om det strax)

När jag var på stationen i Malmö för att åka hem så träffade jag Cornelia, en tjej jag lärde känna på bilddagboken för ett antal år sedan. Har aldrig träffat henne i verkligheten innan, så det var trevligt, även om vi i princip bara hann säga hej då hon skulle med en buss. Men ändå, roligt att springa på "internetfolk" bara sådär! 

Hässleholm ja... Tåget hem gick i tid från Malmö, men blev försenat längs vägen och kom fram till Hässleholm ett par minuter efter bussen till Bjärnum gick, så jag hade en timme att döda i Hässleholm, så jag gick runt lite och fotade där också.

(Ja, ALLA bilder från idag kommer vara svartvita! Borde kanske slänga in nåt inlägg med bilder i färg nånstans i mitten för att bryta av lite)


Steninge

Här kommer några fler bilder från i söndags.


Tall Ships Races Halmstad 7e augusti

Som jag skrev i förra inlägget så var jag alltså i Halmstad med Ottilia och fotade bland allt folk vid Tall Ships Races. Jag tog inte jättemånga bilder, och bilderna blev väl sisådär... Här kommer i alla fall ett urval av bilder som duger till bloggen!


Halmstad. Fast, inte på denna bilden...

Idag har jag varit i Halmstad och fotat lite tillsammans med Ottilia Lindell bland allt folk som är där för The Tall Ships Races. Det blev ett antal bilder, men inte precis några jag är särskilt nöjd med vad jag kan se efter att ha bläddrat igenom dom. Men, vad gör det? Det var roligt ändå! 

Jag hade tänkt lägga upp några bilder här nu, men jag orkar inte redigera fler bilder nu, så det får vänta tills imorgon. Här har ni åtminstone en bild jag fotade i Steninge efter vi fotat klart i Halmstad.bloglovin


Välkommen till min fotoblogg. Jag heter Sebastian Skarp, är 27 år och bor i Åstorp, men är från Bjärnum. Jag jobbar på Apple Store på Väla utanför Helsingborg. Uppdateringen här är inte alltid den bästa, men när jag känner att jag har några nya bilder att dela med mig av så dyker de upp här.
RSS 2.0